Байерн България: Часът на стратега (схеми и тактика) - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Часът на стратега (схеми и тактика)

Потребителят е неактивен   TOKATA 

• Черна нинджа
  • Група: Администратори
  • Регистриран: 09-July 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Нойер, Мюлер
Дори не бих казал, че целият му сезон беше слаб. Все пак стана вторият най-добър подавач в отбора след Рибери (18 срещу 17 асистенции във всички турнири), което пак не е малко. В 47 мача е участвал за 25 гола - средно добър но не много слаб сезон. :brdschal:
1

Потребителят е неактивен   Santa Cruz 

• Легенда
  • Регистриран: 05-November 10
  • любим играч:От настоящия състав: Нойер, Мюлер, Кимих, Горецка, Ким Мин-джае, Кейн

Преглед на мнениеЛозанов, на 13 July 2017 - 22:43, каза:

Аз съм фен на 4-2-3-1 или 4-1-1-3-1, поне с тези играчи.

Оптимален състав за най-важните мачове в Германия и Европа:

GK: Нойер
CD: Хумелс
CD: Боатенг
RB: Кимих
LB: Алаба
DM: Хави Мартинес
CM:(box-to-box, изнесен по-напред): Видал
LW: Рибери
RW: Робен
AM: Тиаго
ST: Левандовски.

SUB: Улрайх, Зюле, Рафиня, Толисо, Ренато, Коман, Родригес, Мюлер.

Не е лош съставът, но веднага, без да се замисля, заменям Тиаго с Хамес. Колумбиецът е играч точно за големите мачове, докато Тиаго чоуква яко именно в тях.
1

Потребителят е активен   mmmnee 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 17-October 10
  • живущ вСтара Загора
  • любим играч:Ribery,Quaresma,Bastian S,J.Boateng,Musiala
-------------------------Нойер----
----------Боатенг--Мартинез--Хумелс
Кимих----------------------------------------Алаба
------------Толисо--Видал--Тиаго

---------------Мюлер или Хамес

-------------------Левандовски

Като се има предвид напредналата възраст на Робен и Рибери малко по малко ще трябва да свикваме без тях за мене това е най добрата тактика с това което разполагаме кимих и алаба като халф бекове както играе националния на Германия, а и до колкото съм запознат Анчелоти не обича да играе с крила такъв тип тактика.

Мнението беше редактирано от mmmnee: 16 July 2017 - 16:40

0

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 15
Проблемът е, че естеството на повечето от играчите в Байерн, не предразполага към схемата, която съм описал. Наясно съм, че вероятността отбора да изглежда така, е минимална. Това е по-традиционен и консервативен план(на който съм фен), който при Хайнкес работеше много ефективно. От Гуардиола насам започнахме да привличаме много повече халфове и е напълно логично да се търси схема, в която да се напаснат възможно най-много. Всички помним как Пеп опитваше игра с трима защитници, за да има по-голямо разнообразие в центъра на терена(а в атака имахме само един чист нападател). Но това ни носеше и доста главоболия(при контри).
0

Потребителят е неактивен   joalbrito 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 26-June 12

Преглед на мнениеЛозанов, на 17 July 2017 - 00:47, каза:

Проблемът е, че естеството на повечето от играчите в Байерн, не предразполага към схемата, която съм описал. Наясно съм, че вероятността отбора да изглежда така, е минимална. Това е по-традиционен и консервативен план(на който съм фен), който при Хайнкес работеше много ефективно. От Гуардиола насам започнахме да привличаме много повече халфове и е напълно логично да се търси схема, в която да се напаснат възможно най-много. Всички помним как Пеп опитваше игра с трима защитници, за да има по-голямо разнообразие в центъра на терена(а в атака имахме само един чист нападател). Но това ни носеше и доста главоболия(при контри).

Не е е проблемът многото халфове за тази схема, проблемът е, че тази схема няма как да проработи в силен отбор, който иска да доминира и да се противопостави на най-силните отбори през 2017 година.

Няма как двойка 6ца + 8ца (или двойна 6-ца) да са Мартинез и Видал. Отбор играещ така, нито може да изнесе топката, нито да разгърне постепенни атаки, нито дори да започне контра атака, освен ако топката не е отнета много напред (от 4мата атакуващи футболисти).

Ти казваш, че при Хайнкес сме играли така, но това далеч не е вярно. Там и двата сезона имаше типичен дефанзивен халф (Густаво/Мартинез) до Швайнщайгер, който играеше нещо като deep lying playmaker. Той рядко се включваше в предни позиции, но контролираше играта отзад. Връщаше се да изнася топката между двамата защитници, разпределяше играта (той беше човекът, на който му бе позволено да обръща фронта на атаката, нещо което в последните 2 сезона правят доста хора в Байерн), контролираше темпото и започваше контри.

Мисля, че можем да се съгласим, че Видал не е Швайнщайгер. Много класен играч, но силата му е в друго - да отнема топката, да пресира, да бие от далеч, да се включва от втора позиция. Ако оставим на него да изпълнява плеймейкърски функции, ще имаме голям проблем, защото той няма поглед върху играта, нито пък особено прецизен пас. Мартинез и Видал могат да играят заедно само в схема с 3ма халфове (единия от които да е доста креативен), но дори това би довело до свръх-дефанзивна формация и липса на идеи напред.

Относно схемата този сезон - за съжаление (не че е лошо за клуба това, просто ми е любопитно а не получавам отговори) от изиграните контроли до момента няма как да има яснота относно схема и изпълнители. Много хора още ги няма, а и мачовете са такива, че се правят по 10 смени в тях. Очаквам през август да има малко повече яснота относно идеите на Анчелоти за този сезон.
1

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
И ти си прав в това, което казваш. Видал не е толкова добър в това да гради играта, а и в Ювентус имаше Пирло до себе си. Другият вариант е Видал и Тиаго един до друг(без Мартинес), а пред тях като AM да действа Мюлер или Хамес, както предложи Санта Круз. Да, може би това е по-удачния вариант. И Робери по крилата.
1

Потребителят е неактивен   Georgi 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 11-August 13
Не мисля, че Толисо и Родригес ще бъдат на пейката.
0

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер

Преглед на мнениеGeorgi, на 19 July 2017 - 03:01, каза:

Не мисля, че Толисо и Родригес ще бъдат на пейката.

В продължение на мисълта ти, ето какво каза Анчелоти по въпроса:

Цитат

"Разбира се, че не взехме Хамес да замества Мюлер. Ако мислите така, мислете и че го взехме, за да замести Тиаго, защото може да играе и в центъра. Може да играе и от дясно, и от ляво, така че да замести Робен и Рибери. Понякога може да играе и като халф и така да замести Толисо или Видал. Не взехме Хамес да замества никого. Взехме Хамес, за да подсилим отбора. Той е добър играч. Познавам качествата и характера му. Мисля, че ще ни е от полза.

Хамес е напълно наясно, че ако не си заслужи да играе, няма да играе. В такъв случай остава на пейката, както много други играчи. Имаме голяма конкуренция на всички позиции и това е добре за отбора. Хамес няма гарантирано титулярно място. Ако си го заслужи, ще играе. Ако ли не, остава на пейката. Това важи и за всички останали."

:banned: :whistle:

Мнението беше редактирано от moonweaver: 19 July 2017 - 09:43

1

• Черна нинджа
  • живущ вСофия
Единствените играчи в Байерн с гарантирано място са Нойер и Левандовски! :bayernfan:
0

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
И Робери, когато са здрави.
1

• Черна нинджа
  • живущ вСофия
Робен може би, но за Рибери не съм сигурен вече. Той е за последния половин час, да внесе свежест когато защитата е уморена. Миналата година като започваше титуляр, след полувремето почти приключваше левият ни фланг.
3

Потребителят е неактивен   Götze19 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 13
  • живущ вЛуковит
  • любим играч:Mario Götze
Матс също, ако е здрав и не е някакъв безсмислен мач е титуляр на 1000%
5

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
Та за Рибери какво си говорехме? :to_become_senile:
0

• Черна нинджа
  • живущ вСофия
Тези контроли не са фактор. След един месец почивка оставаше и да издъхне за 60 минути. :D
0

Потребителят е неактивен   Santa Cruz 

• Легенда
  • Регистриран: 05-November 10
  • любим играч:От настоящия състав: Нойер, Мюлер, Кимих, Горецка, Ким Мин-джае, Кейн
Ако бях на мястото на Анчелоти, когато има недостиг на централни защитници, ще пращам в тая зона Видал, а не Алаба. Според мен той е по-удачният вариант от двамата. На тая позиция единственото предимство на Алаба е бързината, но при централните защитници това не е жизненоважно качество - има и други по-важни. Да не забравяме, че Артуро в началото на кариерата си играеше точно като ЦЗ, така че ще е достатъчно адекватен.
1

Споделете тази тема чрез:

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема