За мен няма значение как се казва треньорът - Клинсман, Магат, Хайнкес или дори Бекенбауер. Щом е треньор на Байерн заслужава уважение!
Йозеф (Юп) Хайнкес
Публикувано: 08 March 2012 - 12:28
Гошенко, няма какво повече да кажа, ако можех 10 плюса щях да ти дам!
Публикувано: 08 March 2012 - 13:00
Гошенко, не мога да коментирам 1990 година, защото тогава съм бил на 8 години и каквото и да съм запомнил ,то няма как да претендирам да е обективно..... Но 1998-ма година имах все пак някакъв акъл! Какво е готов отбор? Готов отбор е това, което наследи Дут в Леверкузен т.е. набор от 11 титуляри, които и преди това са били 11 титуляри! Ето това е готов отбор! Хайнкес наследи един шампионски Реал Мадрид от Капело. Дори в едно интервю помня, че сам си каза, че отборът му е бил наследен...
На финала Реал играха с Ювентус и издрапаха за 90 минути 2 пъти от своята половина. Е, в единия път вкараха гол от засада и биха! Какво стана с Хайнкес, който е вършил уникална работа там и спечелил първа ШЛ от двадесет и няколко години? Уволниха го!
После го гледах в Шалке, в Гладбах, в Леверкузен.... Едно и също - силна есен, слаба пролет, загуби от преките конкуренти... Всичко се повтаря до безкрай! Никой не отрича, че преди 20 години може да е бил сред най-добрите тренъори в Европа, но всяко нещо с времето си, а неговото ЯВНО (тук няма предрасъдъци) е отминало. До преди месец го защитавах и ми харесваше това, което видях в няколко мача, най-вече от Европа, но отбора деградира.
Не ме е страх от Базел, винаги има една изненада на четвъртфиналите в ШЛ и за наше щастие тя е Апоел... Все още съм УБЕДЕН, че финала в ШЛ ще е Реал и Байерн и Реал ще го спечели (вече поне ми е ясно, че Байерн няма да отстрани Барселона), но това няма да е плод на гениална технико-тактическа подготовка от Хайнкес, а на изключително ниското ниво в ШЛ тази година!
На финала Реал играха с Ювентус и издрапаха за 90 минути 2 пъти от своята половина. Е, в единия път вкараха гол от засада и биха! Какво стана с Хайнкес, който е вършил уникална работа там и спечелил първа ШЛ от двадесет и няколко години? Уволниха го!
После го гледах в Шалке, в Гладбах, в Леверкузен.... Едно и също - силна есен, слаба пролет, загуби от преките конкуренти... Всичко се повтаря до безкрай! Никой не отрича, че преди 20 години може да е бил сред най-добрите тренъори в Европа, но всяко нещо с времето си, а неговото ЯВНО (тук няма предрасъдъци) е отминало. До преди месец го защитавах и ми харесваше това, което видях в няколко мача, най-вече от Европа, но отбора деградира.
Не ме е страх от Базел, винаги има една изненада на четвъртфиналите в ШЛ и за наше щастие тя е Апоел... Все още съм УБЕДЕН, че финала в ШЛ ще е Реал и Байерн и Реал ще го спечели (вече поне ми е ясно, че Байерн няма да отстрани Барселона), но това няма да е плод на гениална технико-тактическа подготовка от Хайнкес, а на изключително ниското ниво в ШЛ тази година!
Публикувано: 08 March 2012 - 14:21
Клинсман ако имаше Боатенг, Нойер и Робен според мен щеше съвсем по-друг начин да се развие шампионата.
Публикувано: 08 March 2012 - 15:37
Самия факт,че сравнявате Клинсман с Хайнкес по тактическо ниво говори достатъчно за настоящия ни тренъор.Аз не си спомням някой да казваше,че Ван Гаал е по-слаб тренъор от Клинси...
Мнението беше редактирано от Ogata: 08 March 2012 - 15:37
Публикувано: 08 March 2012 - 15:41
Публикувано: 08 March 2012 - 15:58
Мориенди, щом Юп е признал за готовия отбор в интервю, само доказва колко е етичен винаги към колегите си. В Реал винаги е имало купища звезди и никога не са се скъпяли в трансферите, т.е. да подредиш 11 звезди като титуляри едва ли е много трудно...но фактът си е факт - донесъл е трофея в Мадрид, излъгал е един от топотборите в света по онова време. То и дузпата, с която Германия взе световна титла беше измислена, ама на кого му пука... :laughing: Колкото до последващото му уволнение - извинявай, ама колко немски треньора въобще са прокопсали в
Публикувано: 08 March 2012 - 17:17
Публикувано: 08 March 2012 - 17:35
[quote name='Goshenko' timestamp='1331211507' post='43913']
Мориенди, щом Юп е признал за готовия отбор в интервю, само доказва колко е етичен винаги към колегите си. В Реал винаги е имало купища звезди и никога не са се скъпяли в трансферите, т.е. да подредиш 11 звезди като титуляри едва ли е много трудно...но фактът си е факт - донесъл е трофея в Мадрид, излъгал е един от топотборите в света по онова време. То и дузпата, с която Германия взе световна титла беше измислена, ама на кого му пука... :laughing: Колкото до последващото му уволнение - извинявай, ама колко немски треньора въобще са прокопсали в
Публикувано: 08 March 2012 - 18:36
[quote name='Goshenko' timestamp='1331197489' post='43890']
Публикувано: 08 March 2012 - 19:36
Росене, освен Макинели, имаше Михайлович, Бр. Лаудруп, понякога Ханзи Флик, които се сменяха като партньори на Волфарт. Чак пък шотландецът да е бил дърво е твърде пресилено. Аз не казвам, че Хайнкес е по-добър от Кайзера, просто казвам че стилът на игра беше абсолютно идентичен. От никой играч тогава не се изискваше да бъде кой знае колко техничен, главно физическа подготовка, игра с глава (за нападателите) и тактическа дисциплина. Просто една и съща схема, която можеше човек спокойно да наложи като шаблон върху всички отбори в Германия, вкл. националните такива. Мачовете се изиграваха почти по един и същ начин и просто който надделее. Тогава немският футбол беше печеливш, но в никакъв случай не е бил красив, за разлика от бразилския или френския. Големи техничари като Хеслер, Литбарски, Бреме бяха изключение, а не правило.
Баслер, точно в сезонът на Клинсман Бут въобще не играеше лошо, само дето беше пуснат титуляр за има няма 3-4 мача, като първият беше именно злополуката с Барселона. Зе Роберто тогава все пак беше с 3 г. по-млад, сега е повече от нормално да не бъде титуляр дори в Бремен. Най-отговорно твърдя, че Зе Роберто и Рибери са ни най-силните трансфери за последните 10 г. Тогавашният Боровски със сигурност беше по-добър от сегашния Тимошчук, както и тогавашният Ван Буйтен - доста по-добър от Бадщубер и не по-лош от Боатенг.
Баслер, точно в сезонът на Клинсман Бут въобще не играеше лошо, само дето беше пуснат титуляр за има няма 3-4 мача, като първият беше именно злополуката с Барселона. Зе Роберто тогава все пак беше с 3 г. по-млад, сега е повече от нормално да не бъде титуляр дори в Бремен. Най-отговорно твърдя, че Зе Роберто и Рибери са ни най-силните трансфери за последните 10 г. Тогавашният Боровски със сигурност беше по-добър от сегашния Тимошчук, както и тогавашният Ван Буйтен - доста по-добър от Бадщубер и не по-лош от Боатенг.
Публикувано: 08 March 2012 - 19:49
Все едно да ме попиташ,защо след като съм фен на Адидас бих си купил само някои от моделите им.
Приемам,че вече не съществува така нареченият от мен дърводелски футбол.Защо тогава в Байерн се практикува имено този начин на игра?
Приемам,че вече не съществува така нареченият от мен дърводелски футбол.Защо тогава в Байерн се практикува имено този начин на игра?
Мнението беше редактирано от Росен: 08 March 2012 - 19:51
Публикувано: 08 March 2012 - 20:27
Мнението беше редактирано от Bavareza: 08 March 2012 - 20:28