От 2010 г. до наши дни: Историческият требъл

През сезон 2009/10 треньор на „Байерн“ е Луис Ван Гаал. Бившият наставник на „АЗ Алкмаар“, който спечелва титлата на холандците, не е единственият, който идва в „Байерн“. Марио Гомез и Ариен Робен също подсилват клуба.

Ван Гаал разчита много на младежката школа и налага неизвестни играчи като Томас Мюлер и Холгер Бадщубер. Двамата днес са титуляри за „Байерн“ и Германия.

Двойна победа през 2010 при Ван Гаал

Формата на „Байерн“ започва да се възвръща и зрителите на „Алианц Арена“ стават свидетели на качествен футбол от най-високо ниво. Това довежда и до дубъла от 2010 година. Баварците играят и на финала на ШЛ, но загубват от „Интер“ Милан с 2-0.

През 2009 година, след 30 години като мениджър на „Байерн“, Ули Хьонес заема президентския стол от Франц Бекенбауер, който пък става почетен президент на клуба.

Ван Гаал напуска, замества го Йонкер

Сезон 2010/11 започва с титла – Суперкупата на Германия, която остава и единствена за този сезон. „Байерн“ е елиминиран за Купата на Германия от „Шалке“, а после отпада от ШЛ след загуба от „Интер“.

През 2011 година на треньорския пост в „Байерн“ за трети път се завръща Юп Хайнкес, който извежда баварците до финал за ШЛ.

Драмата вкъщи

След новината за мечтан финал в Мюнхен всички в клуба мечтаят за титлата. „Байерн“ се изправя срещу „Челси“ в 90-минутен сблъсък с много положения, който завършва с 1:1, но в при дузпите „Челси“ надвива. Така „Байерн“ завършва с три втори места.

Следващата година „Байерн“ записва рекорд и спечелва исторически требъл. Матиас Замер заменя Кристиян Нерглингер на поста спортен директор.

Рекорди след рекорди

„Супер Байерн“ спечелва титлата само след 23 мача. Отборът завършва с 91 точки – 25 повече от втория „Борусия“ Дортмунд. Другите рекорди – 29 победи, голова разлика +80 и само 18 допуснати гола. „Байерн“ разбива „Барселона“ по пътя към финала за ШЛ с общ резултат 7-0. Финалът на „Уембли“ изправя „Байерн“ срещу „Борусия“ Дормунд. Баварците печелят след изключително важния гол на Ариен Робен в 89 мин. След 12 години чакане „ушатата купа“ отново е притежание на „Байерн“. Требълът е факт.

През сезон 2013/14 Пеп Гуардиола става треньор на „Байерн“. Марио Гьотце се присъединява към отбора.

Източник: fcb-erlebniswelt.de

Comments

comments