Никола Анелка: Карло Анчелоти е идеалният треньор за Байерн

Според бившия нападател на Франция – Никола Анелка, Франк Рибери ще се наслади да играе за Карло Анчелоти в Байерн, защото италианецът е най-добрият треньор с когото е работил.

Анелка, изпитва от първо лице стилът на игра на Анчелоти в отбора на Челси от 2009 до 2011 г. А самият Карло Анчелоти ще наследи поста на Пеп Гуардиола от следващия сезон. Полузащитникът на Баварците, Франк Рибери, е един от играчите, които споменаха, че няма търпение да играят за бившия терньор на Милан и ПСЖ. Никола Анелка, който се срещна с Рибери наскоро в Доха, заяви, че не е изненадан от щастието на бившия си колега от националния отбор на Франция.

Защото Анчелоти е идеалният треньор“, казва Анелка пред France Football. „От всички, с които съм работил, а те са безброй, той без съмнение е човекът, който значи най-много за мен. Той беше страхотен играч и това му помага да ни разбира. Той знае как да извлече най-доброто от хората, които играят за него. Той е хуманен и интелигентен, и прави всичко възможно да те накара да се чувстваш в най-благоприятните условия, в които да се изявиш. Веднъж като излезеш на терена имаш само едно желание – да дадеш всичко от себе си за него“.

Анелка, чиято роля в отбора на Мумбай Сити беше играеш треньор, казва пред France Football, че все още не се е пенсионирал от футбола.

Бившият нападател на Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити обявава, че ще отдели няколко месеца за семейството си, преди да реши каква ще е следващата му стъпка.

Източник: espnfc.com

Comments

comments