Ули Хьонес ще присъства на Байерн – Майнц като „свободен човек“

Ули Хьонес няма търпение да се появи на Алианц Арена като „свободен човек”, разкри самият той след като напуна затвора.

Хьонес беше освободен от затвор Ландсберг по-рано тази седмица, след като излежа половината от присъдата си за данъчни измами, която беше три години и половина.

Бившият президент на Байерн и една от най-влиятелните личности в немския футбол, беше осъден през март 2014 г. за задължения в размер на милиони евро от необявена банкова сметка в Швейцария. Той излежа 21 от 40-месечната си присъда.

В първото си интервю след като излезе от затвора, Хьонес заяви пред Bild, че няма търпение да се завърне на Алианц Арена в сряда, когато Байерн приема Майнц.

Ще вляза на стадиона като свободен, обикновен човек“, каза той пред немския таблоид. „Нямах позволение да го правя до сега. Можех да присъствам на баскетболни срещи, но само от последните редове. Нямам търпение отново да видя мач на живо“.

Запитан за плановете си, той заяви, че първо трябва да се справи с нарастналия към него интерес, след като започна разследването в началото на 2013 г.

Трябва да избистря ума си. Не можете да си представите колко нерви изразходих през последните няколко години, не само в затвора, а и преди това“, каза Хьонес. „Не се забравя лесно. И не е лесно да се справиш с това.“

Искам само спокойствие. Без фотографи пред къщата ми. Не искам да се притеснявам, че се крият зад някое дърво докато се разхождам с жена си. Не съм в никой от офисите на Байерн. Не съм президент. Аз съм едно нищо“.

Източник: espnfc.com

Comments

comments