Борусия и Байерн си поделиха точките

Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен си поделиха точките при нулевото равенство в 94-то издание на „Дер Класикер“ в Бундеслигата. Но резултатът не отговаря на спектакъла, на който станаха свидетели милиони зрители по света.

Сигнал Идуна Парк се пръскаше по шевовете, а мачът започна с невероятна скорост. Вратарят на Дортмунд, Роман Бюрки, който получи пет попадения в дебюта си в дербито през октомври, сега трябваше да се намества още в петата минута.

Ранната възможност за баварците предвещаваше двуострите действия, на които зрителите станаха свидетели през първото полувреме. Дъглас Коста отправи удар над гредата, Видал също беше неточен, а Обамеянг преодоля Кимих, но не успя да стори същото с Мануел Нойер. Най-чистото положение в срещата беше пропиляно от Дъглас Коста, който не успя да отбележи сам срещу Бюрки, след като настигна страхотен пас на Робен.

Домакините се опитваха да отблъснат Байерн като сменяха схемата с трима защитници към такава с пет, докато не владеят топката. Баварците обаче продължаваха да са по-добрия отбор на терена, а Робен пропусна нове две опасни ситуации.

Интервюиран на полувремето, треньорът на националния отбор, Йоаким Льов, нарече мача – „най-добрият, който е гледал този сезон“. Шест минути след подновяването на играта, Нойер отново успя да попречи на Обамеянг да се разпише, преди впечатляващият Видал да уцели гредата след спасяване с върха на пръстите на Бюрки.

Гуардиола замести Коста с намиращия се в добра форма Франк Рибери, а Томас Тухел пусна в игра Адриан Рамос. Колумбиецът за малко да се окаже герой за своите, но не успя да уцели вратата след центриране на Обамеянг.

Играч на мача

Несъмнено най-добрият играч на Байерн през последните седмици, чилийският национал Видал, отново направи страхотен мач за гостите. Ефективен във владеенето на топката, силен в единоборствата и с безпогрешни навлизания в противниковото наказателно поле, той беше най-близо до откриването на резултата в мача, след като спасеният му удар срещна гредата.

Статистика

  • Това е първото дерби между двата отбора, което завършва без гол, от октомври 2007 г.
  • Това беше мач номер 300 за Филим Лаам, за Байерн в Бундеслигата
  • Илкай Гюндоган изигра своя мач номер 150 в немското първенство

Bundesliga_BVB_FCB_0_0

Източник: bundesliga.com

Comments

comments