Румениге не очаква Байерн да спечели требъл

Карл-Хайнц Румениге смята, че Пеп Гуардиола е подложен на голямо напрежение да спечели всичко през последния си сезон в Бундеслигата, преди да замине за Манчестър през лятото.

Президентът на баварците вярва, че възможността Байерн да спечели Бундеслигата, купата на Германия и Шампионска лига е минимална.

Шампионите запазиха петте си точки аванс на върха в Германия след равенството с прекия си конкурент Борусия Дортмунд, а в реванша на осминафиналите в Шампионска лига влизат след като завършиха 2:2 с Ювентус в Торино.

През април ще се изиграе полуфиналът с Вердер Бремен в турнира за купата на Германия, което означава, че Пеп все още има шанс да повтори требъла, който отборът спечели през сезон 2012/2013, точно преди да поеме отборът от Алианц Арена.

Но Румениге не смята, че Гуардиола трябва да постигне успехите на Юп Хайнкес, за да се счита престоят му в Бавария успешен.

„Този требъл е рядкост като синя марка от Мавриций“, казва той пред Sky, като сравнява постижението с изключително редките колекционерски пощенски марки.

„В края на краищата ще видим кой от трофеите, които аз, Пеп Гуардиола и Байерн искаме ще са наше притежание“.

Румениге обяснява, че целите на Гуардиола остава високи и че двамата са силно свързани, въпреки решението на треньора да търси ново предизвикателство в Англия.

„Разговорът между нас беше напълно честен“, казва той. „Докато дискутирахме бъдещето, той ми каза, че иска да каже сбогом като приятел на Байерн Мюнхен.

„Той е на 45 години и отново иска да изпита нещо различно, но до тогава му пожелавам да спечели още една, две титли с Байерн Мюнхен“.

Румениге проговори и за приятелството си с бившия президент на клуба – Ули Хьонес, като спекулира, че той отново ще заеме ръководен пост в Байерн, след като беше освободен от затвора.

Винаги съм имал близки отношения с него,“ добавя Румениге. „Той ми беше първият съквартирант в Байерн.

От тогава сме много близки. С течение на времето сме имали и спорове. Но, разговорите ни винаги са били плодородни и накрая намирахме решение за общото благо на Байерн“.

Източник: goal.com

Comments

comments