„Байерн“ разби „Вердер“ в дерби №100

Байeрн ще излезе в решаващия мач с Ювентус в сряда със страхотно настроение след убедителната победа над Вердер (Бремен) с 5:0 в дерби номер 100 между двата отбора.

Старт за Гьотце

Треньорът на Байерн – Пеп Гуардиола, направи пет промени в състава в сравнение с мача срещу Борусия (Дортмунд). Меди Бенатия, Тиаго, Франк Рибери, Кингсли Коман и Марио Гьотце започнаха като титуляри. Хуан Бернат, Артуро Видал, Дъглас Коста и Робърт Левандовски останаха на резервната скамейка, а Ариен Робен беше оставен извън групата за мача.

Водачите в класирането излезнаха с Мануел Нойер на вратата, Дейвид Алаба, Меди Бенатия, Йосуа Кимих, Филип Лаам в защита, Шаби Алонсо беше плеймейкър, като пред него играха Тиаго, Рибери и Коман. Марио Гьотце и Томас Мюлер оформяха нападението на отбора.

FCB_WB_4

Два гола на полувремето

Само девет минути след като реферът Гуисо Винкман даде начало на мача, червените вече бяха напред в резултата. Коман надбяга Левин Йозтунали отдясно и отправи опасно центриране, което беше пропуснато от Гьотце, но Тиаго успя да засече топката във вратата.

Мюлер и Коман бяха много близо до удвояване на резултата, а удар на Гьотце беше спасен по невероятен начин от вратаря на Вердер – Феликс Вийдвалд.

След 31 минути игра Коман отново проби отбраната на бременци и подаде на Томас Мюлер, който не сгреши от близко разстояние.

FCB_WB_13

Томас и Тиаго с по 2 гола

Шампионите започнаха второто полувреме с намерението да увеличат преднината си, а Тиаго разтресе напречната греда след 3-минутна игра. Третото попадение дойде в 65-та минута, когато Вийдвалд спаси невероятното воле на Рибери след центриране от корнер на Тиаго, но Томас Мюлер отново беше на точното място и отбеляза второто си попадение в мача.

В 74-та минута в игра влезе Робърт Левандовски на мястото на Мюлер. Бяха му нужни само 12 минути, за да отбележи гол номер 24 на сметката си в Бундеслигата, след непростима грешка в защита на Галвез. Само 4 минути по-късно Коман оформи своя хеттрик от асистенции и за втори път намери Тиаго. Този гол сложи точка на дербито и доближи баварците до четвърта поредна титла в Бундеслигата.

Това беше победа номер 21 от 26 мача за Байерн, което означава, че те са вече с 66 точки и имат 8 точки преднина пред вторите – Борусия  (Дортмунд), които са с мач по-малко.

Следващият двубой за баварците в първенството е на 19 март като гост на Кьолн.

Bundesliga_FCB_WB_5_0

Източник: fcbayern.de

Comments

comments