Пеп пред четири трудни избора за състава срещу Юве

Много бързо Пеп Гуардиола видя превъзходството на своя тим над Вердер. Почти толкова бързо, колкото колегата му Виктор Скрипник се изниза от подиума в залата за пресконференции на „Алианц Арена“. Той искаше просто да се изпари от Мюнхен и да се отдаде на близане на рани, защото тимът му току що отново бе изял голям бой, падайки с 0:5. Това, че по-късно Гуардила толкова категорично описа разликите между Вердер и Юве, нямаше нищо общо с отсъствието на колегата му – невъзможността на бременци да се противопоставят на съперника си бе очевидна за всички. Както отбеляза и Скрипник преди да си тръгне, срещу Байерн в тази форма „всеки отбор в света би имал проблеми“. Дори и Юве?

„Ювентус се бори 90 минути на мач“, каза Гуардиола, коментирайки предстоящия реванш в ШЛ. Този дух липсваше на Вердер. Играчите на Скрипник търчаха напосоки на терена – за разлика от Юве, които вече 10 (!) мача нямат допуснат гол в италианското първенство. Офанзивната мощ и фантазията от мача с Вердер, проличали най-ясно при головете на Тиаго (9-а и 19-а мин). Томас Мюлер (31-а и 65-а мин) и Роберт Левандовски (86-а мин), ще бъдат заменени от тактическа зрялост и спокойствие.

Треньорът на Байерн има важната задача да намери правилната формация. „Много играчи се представиха добре“, каза Гуардиола, като в това число визираше и Франк Рибери, Тиаго, Мехди Бенатиа и Кингсли Коман, които напоследък останаха в сянката на съотборниците си, но сега се завърнаха в стартовия състав. Решението ще е особено трудно за тези четири позиции:

Кингсли Коман срещу Ариен Робен

На холандеца бе дадена почивка срещу Вердер и той дори не бе в групата. В негово отсъствие блесна звездата на Кингсли Коман. Той асистира за три гола и така си заслужи похвалата на клубния бос Карл-Хайнц Румениге, според когото 19-годишният французин е „изненадата на сезона“. „Този трансфер бе много сполучлив. Момчето ни радва много“, каза Румениге. Коман точно навреме успя да преодолее спада във формата си. Въпреки това срещу Юве Робен ще бъде с предимство.

Тиаго срещу Чаби Алонсо

След много неубедителни представяния, Тиаго бе на ниво срещу Вердер. „Особено първият ми гол бе истинско освобождение за мен“, каза испанецът, който добави и още едно второ попадение и заедно с Чаби Алонсо владееше средата на терена. Ще пренебрегне ли Пеп това представяне на Тиаго? Ако не го направи, ще трябва да остави не по-слабия от него Алонсо резерва. Защото Артуро Видал, който почиваше срещу Вердер, изглежда на този етап несменяем.

Дъглас Коста срещу Франк Рибери

„Льо Шеф“ се завърна! Рибери бе блестящ по лявото крило с Дейвид Алаба, ударът му от воле преди гола на Мюлер за 3:0 бе най-атрактивният момент в мача. „Нуждаем се от играта един срещу един, която ни осигуряват Коман и Рибери“, каза Гуардиола. Възможно е Дъглас Коста, който напоследък е в слаба форма и не се появи на терена срещу Вердер, да бъде пожертван за сметка на Рибери в сряда срещу Юве.

Мехди Бенатиа срещу Хуан Бернат

Филип Лам, Йошуа Кимих и Дейвид Алаба са сигурни титуляри срещу Юве. Бенатиа и Бернат се борят за единствената свободна позиция в защитата. Срещу Вердер мароканецът отново бе титуляр и се справи стабилно със задачите си. Бернат прекара 90-те минути като резерва. Ако Пеп реши да противодейства на бившия нападател на Байерн Марио Манджукич, придавайки на защитата си повече физическа мощ и сила в борбата във въздуха, той трябва да избере Бенатиа. В първия мач обаче той заложи на Бернат – и испанецът не го разочарова.

Източник: „Абендцайтунг Мюнхен“

 

Comments

comments