„Байерн“ с недовършена задача срещу „Ювентус“

Отборът на Байерн Мюнхен има да урежда сметки с отбора на Ювентус, приемайки го в осминафинален мач от Шампионската лига, който ще се проведе в сряда на „Алианц Арена“.

Лидерът в Бундеслигата вече се виждаше класиран на четвъртфиналите още в първия мач, след като Томас Мюлер и Ариен Робен отбелязаха 2 гола във всяко от двете полувремена, но финалистът от предишното издание на най-комерсиалния европейски турнир стигна до изненадващо равенство – от 0:2 до 2:2.

Достатъчно е да се каже, че Байерн не прощават на никого, когато става въпрос за домакински мачове в Шампионската лига. Те са непобедени в последните си 9 мача в Мюнхен, всички от които са победи. Последният резултат, различен от победа, е загубата от Реал Мадрид с 0:4 в мач от полуфиналите на същия турнир през сезон 2013/2014 – мач, който се проведе преди почти 2 години.

Победа, нулево равенство или равенство с резултат 1:1 ще изпрати футболистите на Пеп Гуардиола на четвъртфинал. Равенство с резултат 2:2 ще прати мача в продължения, а загуба или резултатно реми (3:3, 4:4 и т. н.) ще изпрати италианския шампион в следващата фаза, докато Байерн ще напусне рано-рано турнира.

И двата отбора имат немалко кадрови проблеми. За баварците аут са Бадщубер, контузен за неопределено време, Хави Мартинес, който въпреки възстановяването си след контузията в края на януари не е напълно готов за игра, а също и Жером Боатенг, който е в същото положение и изостава с подготовката.

В отбора на Ювентус също има известни проблеми с контузиите. Вчера бианконерите претърпяха удар, след като техният голмайстор Пауло Дибала и халфът Клаудио Маркизио получиха травми и стана ясно, че няма да вземат участие в двубоя. Аржентинецът е почувствал дискомфорт по време на вчерашната тренировка. Той е твърдо аут за мача срещу Байерн, а Маркизио е получил травма в прасеца. Прогнозите са, че той ще отсъства за около 20 дни.

Статистика:

  • Отборът на Байерн е печелил последните си 3 домакинства срещу отбори от Серия „А“.
  • Баварците са се класирали напред в 18 от 20 случая, след като са завършили наравно в първия мач.
  • Като гост на германски отбори Ювентус е печелил 9 пъти, завършвал е 6 пъти наравно и е губил в 8 от случаите.
  • Торинци са продължавали напред в турнира 2 пъти след равенство в първия двубой с резултат 0:0. Един от тези случаи е през сезон 1994/1995 в мач срещу Борусия Дортмунд.
  • Като играч Пеп Гуардиола се е изправял 3 пъти срещу италианския шампион, като има 1 победа и 3 загуби.
  • Артуро Видал е печелил 4 пъти поред италианското първенство преди да се присъедини към отбора от Мюнхен.
  • Кингсли Коман е взет под наем в Байерн точно от отбора на Ювентус.
  • Двама от играчите на „Старата госпожа“ – Андреа Бардзали и Сами Кедира – са печелили еднократно Бундеслигата. Бардзали – като един от играчите на Волфсбург (2008/2009), а Кедира – играейки в Шутгарт в периода 2006/2007 г.
  • Нападателят на Ювентус Марио Манджукич е част от състава на Байерн в продължение на две години, като през това време допринася за спечелването на знаменития требъл през сезон 2012/2013. Той вкарва първия гол във финала на Шампионска лига срещу Борусия Дортмунд – мач, спечелен от баварците с 2:1. Манджукич има и период, изкаран във Волфсбург, но в 5-те мача, в които играе срещу действащия шампион на Германия (2 равенства и 3 загуби), не се разписва нито веднъж.

Източник: bundesliga.com

Comments

comments