Бенфика – преодолим съперник за баварците

 

Полуфиналът в ШЛ е постижима цел! На четвъртфинала Байерн се изправя срещу Бенфика (Лисабон). В първия мач на 5 април Байерн ще е домакин,а в реванша на 13 април ще гостува на ст. „Луш“ в Лисабон. Бенфика е клуб, който вече повече от половин столетие преследва титла в Европа, на няколко пъти се доближава максимално. През 2014 г. Бенфика игра финал в Лига Европа срещу Севиля, като загуби общо осмия си финал в европейските клубни турнири в историята си. Така след спечелените КЕШ пред 1961 и 1962 г. „орлите“ нямат друго европейско отличие.

Пътят към четвъртфинала

В груповата фаза Бенфика завърши на второ място след Атлетико (Мадрид) и преди Галатасарай и Астана. На осминафинала португалците безпроблемно отстраниха руския шампион Зенит (Санкт Петербург) с две победи (1:0 у дома и 2:1 като гост).

Бенфика – успехи, звезди, треньор

Успехи

43 пъти шампион на Португалия (за последно през 2015)

25 пъти носител на Купата на Португалия (за последно през 2014)

Успехи в Европа: 2 пъти носител на КЕШ (1961, 1962)

Звезди

Жонас, Луисао, Жулио Сезар

Треньор: Руи Витория (от 2015)

 

Баланс срещу Байерн

0 победи

2 равни

4 загуби

Мнения

Чаби Алонсо: Щом са на четвъртфинал, заслужават респект. Трябва да сме фокусирани, за да се класираме на полуфинал. Разбира се, можеха да ни се паднат по-големи имена, но не трябва да мислим, че вече сме се класирали. Срещу Порто видяхме колко е трудно. Всеки съперник в тази фаза е труден.

Франк Рибери: Добър жребий. Всички мислят, че Бенфика не е голям отбор, но те са добри и имат големи играчи. Трябва да сме концентрирани, вече няма лесни мачове, всеки съперник е труден. И срещу Юве не си представяхме нещата така.

Дейвид Алаба: Мисля позитивно, но това е един опасен отбор. Мачът в сряда допринесе много за нашето развитие като отбор. Ще се подготвим възможно най-добре. Искаме да стигнем възможно най-напред и сме в състояние да преодолеем всеки съперник.

Карл-Хайнц Румениге: Можем да сме доволни от жребия. Но не трябва да правим грешката да подценяваме един отбор, който се е класирал на четвъртфинал. Ще бъдат два трудни мача, в които трябва да бъдем концентрирани и да постигнем целта си – полуфинал.

Матиас Замер: Добър жребий. Това е клуб, който не може да се мери с традициите на Байерн. Имат добър, хомогенен отбор. Спечелиха и двата мача срещу Зенит. Трябва да подходим със самочувствие, но и да си свършим работата. Знаем, че можеше да ни се падне и много по труден съперник.

Източник: „Абендцайтунг Мюнхен“

 

Comments

comments