Коман: „Искам да остана в „Байерн“ завинаги.“

Френският национал Кингсли Коман може да стане постоянна част от състава на Байерн (Мюнхен) и след изтичането на първоначалната уговорка между бившия и настоящия му тим. Французинът сподели пред пресата, че иска да остане в баварския гранд до края на футболната си кариера.

Коман беше нает от Ювентус за период от две години в началото на текущия сезон и още с идването си на Алианц Арена успя да стане неделима част от първия отбор на баварцитеПри желание от негова страна ръководството на Байерн (Мюнхен) има опция да задържи 19-годишния футболист за постоянно, ако в срок до 30 април 2017 г. доплати за него сумата от 21 млн. евро.

Играчите с успешни кариери обикновено не сменят много отбори.“ – каза Коман пред Telefoot. – „Вече съм в един от най-добрите отбори в света и затова нямам против да остана в Байерн до края на кариерата си.“

Коман изигра ключове роля за класирането на немския шампион за участие в четвъртфинала на Шампионска лига, след като асистира за изравнителния гол на Томас Мюлер в последните секунди на редовното време, а в продълженията отбеляза решителния четвърти гол при победата над „бианконерите“ с 4:2. 

„Победата над Ювентус е може би най-хубавото нещо, което се е случвало в професионалната ми кариера. Това беше най-красивият мач, в който съм участвал. При смяната Пеп Гуардиола ми каза да дам всичко от себе си и да се опитам да измисля нещо. Мисля, че Гуардиола е най-добрият тактик в света. Мога само да му бъда благодарен за всичко, което направи за мен до този момент. Винаги давам всичко от себе си, за да се усъвършенствам като играч и се чувствам по-добър с всеки изминал ден. “ – добави Коман.

Източник: goal.com

Comments

comments