Феновете против Пеп по казуса „Гьотце“

Невероятно, но факт – човекът, донесъл световната титла на Германия с гола си на финала на Световното срещу Аржентина в Рио, се превърна в глуха резерва в Байерн! След възстановяването си от контузия Марио Гьотце прекара на скамейката 666 минути от общо 720 игрови минути… На терена прекара само 54 минути.

Изтича ли времето на  Гьотце в Байерн?

Шпорт Билд проведе анкета със 7 въпроса, в която феновете можеха да споделят мнението си по казуса „Гьотце“.  За 24 часа в сайта на медията гласуваха близо 30 000 души.  Ето какво показа анкетата:

Защо Марио Гьотце не играе?

55 процента от гласувалите смятат, че Пеп Гуардиола oщетява голмайстора от финала през 2014 г. В очите на по-голямата част от феновете испанският треньор е виновен за кризата на Гьотце. 36% от попълнилите анкетата смятат, че конкуренцията в Байерн е прекалено висока. Само 9% от тях са на мнение, че Гьотце още не е възстановен напълно след контузията си.

Ще си върне ли Гьотце формата под ръководството на Карло Анчелоти?

Феновете са единодушни – да! 65% вярват, че Гьотце има бъдеще при италианския треньор. Само 35% смятат, че и при Анчелоти той няма да успее да възвърне оптималната си форма.

Какво трябва да направи Гьотце сега?

По този въпрос феновете се разделят на два лагера. 54 е процентът на тези, които смятат, че Гьотце трябва да напусне през лятото и да си намери нов отбор. 46% го съветват да остане и да се бори за мястото си на титуляр и да се утвърди в състава.

Ще може ли Гьотце да се адаптира към английската Висша лига?

57% смятат, че тази лига не е подходяща за немския национал. 43% от гласувалите са на противното мнение.

Играч от световна класа ли е Марио Гьотце?

Мнозинството от 63% смята, че Гьотце е сред играчите от световна класа, само 37% се съмняват, че той е в тази категория.

Трябва ли Йоахим Льов да разчита на Гьотце на Европейското?

Най-категоричният отговор в анкетата: 85% смятат, че Гьотце е важен играч в мисията за спечелване на Еврошампионата. Само 15% от гласувалите са на мнение, че Льов трябва да заложи на друг играч.

Провали ли се Гьотце в Байерн?

Тук резултатът е на кантар – 54% казват да, 46% – не.

Мнението на феновете е категорично – незавидната ситуация на Марио Гьотце носи почерка на Пеп Гуардиола. Треньорът на Байерн ощетява световния шампион, когото повечето смятат за играч от световна класа.

Гьотце не се появи на терена в последния мач на баварците в Бундеслигата срещу Кьолн, не игра и никаква роля в двата осминафинала в ШЛ срещу Ювентус. Тези дни обаче той има причина за по-добро настроение – отново е част от националния тим, а селекционерът Льов смята да разчита на него както в оставащите приятелски мачове, така и на Европейското. Най-доброто развитие за него е да играе толкова силно с националния екип, че да няма как да бъде пренебрегнат в Байерн.

Източник: Шпорт Билд

Comments

comments