Коста с бърз гол за Бразилия, Бенатия пак контузен

Една от звездите на Байерн Мюнхен отбеляза светкавичен гол, а друга претърпя контузия. Ето какво се случи с играчите на баварците в приятелските мачове и квалификации, изиграни през седмицата:

Бразилия – Уругвай (2:2)
1:0 – Дъглас Коста (1′); 2:0 – Ренато Аугусто (26′); 2:1 – Единсон Кавани (31′); 2:2 – Луис Суарес (48′)

Крилото на Байерн Дъглас Коста се нуждаеше само от 39 секунди, за да отбележи първия гол за Бразилия в мача срещу Уругвай, който се проведе в Ресифе. Крилото на мюнхенци изигра цял мач от квалификациите на зона „Южна Америка“. Равенството остави Селесао на трето място в групата с 8 точки зад Уругвай (10) и Еквадор (13). Парагвай и Аржентина също имат по 8 точки, но са с по-лоша голова разлика от бразилците. Първите 4 отбора се класират директно за Световното първенство в Русия през 2018-та година.

Холандия – Франция (2:3)
0:1 – Антоан Гризман (6′); 0:2 – (Оливие Жиру); 1:2 – Люк де Йонг (47′); 2:2 – Ибрахим Афелай (86′); 2:3 – Блейз Матуиди (87′)

Домакините на Европейското първенство изиграха страхотен мач, в който Кингсли Коман не взе участие. Най-трогателният момент от мача настъпи в 14-тата минута, когато играта бе прекъсната, за да се отдаде почит на легендата Йохан Кройф, който почина в четвъртък. Публиката аплодира великия холандец, който като футболист носеше фланелката с номер 14.

Контузия за Бенатия

Мароко гостува днес на Кабо Верде в мач от квалификациите за Африканската купа на нациите, но защитникът на Байерн Меди Бенатия няма да може да представя страната си. Централният защитник ще пропусне мача заради контузия в бедрото. Новината бе потвърдена от Мароканската футболна асоциация. Бранителят е под въпрос за следващия мач на страната си, който ще се проведе на 29 март отново срещу Кабо Верде, но този път като домакин.

Източник: fcbayern.de

Comments

comments