Слаб „Байерн“ с минимална победа срещу „Бенфика“

Байерн Мюнхен постигна 11 поредна победа у дома в Шампионска лига, което означава, че те са в добра позиция пред реванша след семцица в Лисабон. Артуро Видал вкара победното попадение за баварците още във втората минута на двубоя. Момчетата на Пеп Гуардиола имат още много работа за вършене, за да успеят да отстранят коравите португалци.

Мачът започна перфектно за Байерн. Феновете, които за пореден път бяха изпълнили Алианц Арена избухнаха в радост още във втората минута. Левандовски продължи пас на Рибери към останалия сам на фланга Хуан Бернат. Бекът необезпокояван центрира и намери Видал сам в наказателното поле и той не сгреши, за да даде преднина на отбора си.

Бенфика на свой ред имаха няколко добри положения, а Мануел Нойер показа класата си и спаси удара на Жонас в 54-та минута. Байерн имаха възможност да стигнат до по-добър резултат в 89-та минута когато Левандовски и Лаам се оказаха сами срещу стража на Бенфика, но пасът на поляка към капитана се оказа прекалено неточен.

В реванша Байерн се нуждаят от равенство. Мачът е следващата сряда, а преди него баварците имат важен мач в Бундеслигата – в събота срещу Щутгарт.

Източник: fcbayern.de

Comments

comments