Феновете на „Байерн“ се обявихa против създаването на „Супер Лига“

След като изказаха мнението си за евентуалните мачове в понеделник от Бундеслигата, феновете на Байерн отново изкараха трансперантите, но този път те изразяваха мнението им за Супер Лигата.

През първото полувреме на на първата среще с Бенфика на трибуните се появиха два трансперанта, които бяха адресиране не само към евройпеската футболна конфедерация, а и към ръководството на отбора. Първият от тях напомниха за протестите относно мачовете в понеделник вечер, но също така бе насочен и към евентуалната нова лига в Европа. Вторият гласеше, че всички фенове на Байерн трябва да са против създаването на Супер Лига.

Каква е иронията в тези действия на феновете? Председателят на Байерн – Карл-Хайнц Румениге, заяви през януари, че е заинтересуван от идеята за Супер Лига. Той вярва, че това ще направи големите клубове още по-силни и ще помогне за популяризиране на европейския футбол по света. Тези „протести“ идват в момент, в който се обсъжда преконструиране на Шампионска лига, което УЕФА може да предприеме, за да се увери, че големите отбори ще играят един срещу друго по-често.

С тези трансперанти, човек започва да се чуди…Байерн като отбор дали е на едно мнение с феновете си относно Супер Лигата?

Източник: bavarianfootballworks.com

Comments

comments