Румениге: „Феновете не трябва да са против промените“

Председателят на Байерн Мюнхен – Карл-Хайнц Румениге, заяви на феновете, които протестираха срещу възможността за създаване на европейска Супер Лига – идея, която той подкрепя през последните месеци, че „няма никакъв смисъл да са категорично против промените“.

Привържениците на баварците от Sudkurve изложиха огромен трансперант в мача от Шампионска лига срещу Бенфика във вторник, който е против Супер Лигата и възможността един мач от Бундеслигата да бъде изнесен в понеделник вечер.

„Мачове в понеделник или Супер Лига – футболът ще загуби“, гласеше надписът. Друг трансперант цитираше скорошното изказване на Румениге, че „проблемът е, че всички искаме много пари от ТВ излъчване, за това трябва да добавим захар в кафето“.

Феновете предупредиха, че опитите да се увеличи маркетинга и телевизионната аудитория може да костват част от идентичността на Бундеслигата и Байерн.

Но Румениге заяви пред FAZ: „Феновете на Бундеслигата искат да виждат световни звезди в отборите си и в бъдеще, но те са по-скъпи на днешно време“.

Той каза, че новата сделка за правата на английската Висша Лига „затруднява допълнително нещата. Всички клубове искат повече пари. И въпреки, че разбирам тревогите на феновете, с оглед на конфликтната ситуация не е правилно категорично да се отказват промените“.

Румениге добави още, че той е „грешният адресат за критиките на феновете“ и, че идеята за мачове в понеделник „произлиза от немския футболен съюз а не от Байерн или мен“.

Немската лига провежда търг за нов договор за ТВ правата, който ще влезе в действие за сезон 2017/2018.

Източник: espnfc.com

Comments

comments