„Байерн“ с група от 20 играчи в Лисабон

Отборът на Байерн е вече в Лисабон, където довечера ще се изправи срещу местния Бенфика. Баварците ще излязат на терена с нужното самочувствие след победата срещу Щутгарт, но и с достатъчен респект към противника си. След трудната победа с 1:0 в първата среща немският шампион се стреми да се класира на полуфиналите.

„Отиваме в Лисабон за победа.“ – заяви капитанът Филип Лаам преди заминаването за португалската столица. Въпреки това Румениге предупреди играчите за опасността от Бенфика, които имат шанс да се класират на полуфинал за първи път в историята си: „Още от началото заявих, че всички отбори, които са в тази фаза, са на високо ниво.“

Бенатия няма да вземе участие в мача

Освен продължително отсъстващите Жером Боатенг, Ариен Робен и Холгер Бадщубер, Пеп Гуардиола разполага с останалите играчина за „поне 90 минути“ според Румениге. Въперки това каталунецът реши да не рискува с пускането в игра на Бенатия, който възобнови тренировки в понеделник, след като се възстанови от проблеми в мускулите, причинени по време на паузата с националните отбори.

След 3-часов полет от Мюнхен до брега на Атлантическия океан отборът и длъжностните лица на Байерн се запътиха директно към хотела, преди Гуардиола, Томас Мюлер и Тиаго да се обърнат към пресата на „Луж“.

Групата за мача с Бенфика:

Вратари: Мануел Нойер, Свен Улрайх, Том Щарке

Защитници: Сердар Тасчъ, Хави Мартинез, Рафиня, Хуан Бернат, Филип Лаам, Дейвид Алаба

Полузащитници: Тиаго, Франк Рибери, Шаби Алонсо, Марио Гьотце, Себастиан Роде, Артуро Видал, Йошуа Кимих

Нападатели: Робърт Левандовски, Дъглас Коща, Томас Мюлер, Кингсли Коман

Източник: fcbayern.de

Comments

comments