„Байерн“ се класира на 21-ви финал за купата на Германия

Отборът на Байерн Мюнхен се класира за 21-ви път в историята си на финал в турнира за купата на Германия. Баварците успяха да преодолеят без проблем борещия се за оцеляване отбор на Вердер Бремен след победа с 2:0.

Треньорът Пеп Гуардиола направи три смени в титулярния състав в сравнение със съботния мач срещу Шалке 04. Артуро Видал, Дъглас Коща и Рафиня останаха на резервната скамейка като за тяхна сметка двубоя започнаха Чаби Алонсо, Томас Мюлер и Франк Рибери. Французинът започна срещата въпреки, че не успя да завърши вчерашната тренировка след сблъсък с Чаби Алонсо.

Първото полувреме на мача започна с очаквано надмощие на Байерн. Непрекъснатите им атаки доведоха до няколко добри комбинации, но благодарение на самоотвержената игра на централните защитници на Вердер до опастност пред Видвалд не се стигна. Натискът на Байерн се засилваше с всяка минута и най-накрая даде резултат след половин час игра. Чаби Алонсо изпълни по страхотен начин отсъден корнер, а Томас Мюлер се беше оказал непокрит в наказателното поле и откри резултата след удар с глава. Тове беше и единственият точен удар за баварците през първото полувреме. Само четири минути по-късно той можеше да отбележи и втори гол, но ударът му от около 20 метра мина встрани от десния страничен стълб на Видвалд. Най-чистото положение за Вердер дойде в 40-та минута, след като пас на Мануел Нойер бе пресечен от Ятабаре, но французинът не успя да го прехвърли.

MullerWerder
Второто полувреме не предложи нищо по-различно на зрителите, които бяха изпълнили Алианц Арена за пореден път. В първите 20 минути на полувремето и двата отбора имаха своите възможности да се разпишат като дори в 62-та минута Дейвид Алаба си отбеляза автогол, но той беше отменен заради нарушение на Фин Бартелс срещу бранителя. В 70-та минута Артуро Видал успя да спечели много спорна дузпа за Байерн. Томас Мюлер не сгреши и отбеляза втория си гол в срещата. Това беше и осмият му гол в последните му седем мача срещу бременските музиканти.
Като смени в мача се появиха: Меди Бенатия (58′), Тиаго (60′) и Артуро Видал (67′). Те замениха Хуан Бернат, Марио Гьотце и Кингсли Коман.

Утре, Байерн ще научи съперника си за финала, който ще се проведе в Берлин на 21 май. В другата полуфинална двойка Херта приема Борусия Дортмунд у дома.

Pokal_Bayern_Werder_2_0

Comments

comments