Роберт Левандовски взе Златната обувка на Бундеслигата

Нападателят на Байерн Мюнхен – Роберт Левандовски завърши сезонът в Бундеслигата с 30 попадения, като счупи редица рекорди с постижението си.

Второ място в голмайсторската класация заема Пиер-Емерик Обамеянг от Борусия Дортмунд с 25, а трето остава за Томас Мюлер, който успя да се разпише 20 пъти.

Полският национал откри сметката си за сезона още в първия мач при победата с 5:0 над Хамбургер, добави още две попадение в следващите мачове, преди да дойде най-добрият му мач през сезона. На 22 септември той влезе като смяна срещу Волфсбург и успя да се разпише 5 пъти в рамките на само 9 минути.

Неговият главен съперник Обамеянг също бележеше с невероятна скорост, но Леви се оказа по-постоянният нападател от двамата, въпреки че успеваемостта му спадна към края на сезона. Роберт завърши сезона с две попадение срещу Инголщат и един гол срещу Хановер. По този начин той стана най-резултатният чужденец в рамките на един сезон в Бундеслигата и първият играч, който успява да отбележи 30 гола от 1977 г. насам.

Това е втората златна обувка за Левандовски в Германия. Първата той спечели прези 2014 г. като играч на Борусия Дортмунд. Тогава той се отчете с 20 гола.

Comments

comments