Филип Лаам иска да спечели Шампионска Лига с Анчелоти

Капитанът на Байерн, Филип Лаам, се цели към втората си титла от Шампионска Лига и се надява,че новият треньор на баварците – Карло Анчелоти, е правилният човек за тази задача.

Филип вече има един медал от турнира от 2013 г., но през последните три сезона отборът му отпада на полуфиналите под ръководството на Пеп Гуардиола, който вече е начело на Манчестър Сити.

Анчелоти – трикратен победител в Шампионска Лига като треньор, ще замени Гуардиола на Алианц Арена.

„Искам да спечелия Шампионска Лига отново“, обяви Лаам пред официалния сайт на клуба. „Но ако не се случи, нищо не мога да променя – винаги ще си спомням за кариера, през която съм се забавлявал.

„Наистина си прекарах добре, но все още има какво да дам! Анчелоти е опитен треньор от световна класа, който е печелил Лигата няколко пъти.

„Вече съм работил под ръководството на изключителни треньори, а сега имам още един. Това е прекрасно. За мен това е най-важното, при положение, че идва края на кариерата ми.“

Въпреки неуспехът на Гуардиола в Шампионска Лига, Лаам смята, че испанецът е качил нивото на игра на Байерн.

„Той ни качи едно стъпало по-нагоре откъм тактика. Играхме с трима, четирима и петима в защита, а представянето ни срещу Ювентус на полуфинала беше страхотно като се има предвид, че играхме без чист централен защитник. Той спечели три титли на Германия поред. Това не трябва да се подценява“, завърши капитанът на Байерн.

Източник: goal.com

Comments

comments