Боатенг блести в отбрана

След убедителната си игра срещу Полша, Жером Боатенг си заслужи признанието за Играч на мача. Защитникът на Байерн е един от лидерите в немския лагер. „Той е много уважаван и респектиращ в отбора. Харесва ми, че винаги коментира нещата, които не са се получили след мача“, заяви Йоаким Льов в събота.

„Трябва да стреляме повече. Трябва да подобрим този аспект, в противен случай няма да стигнем далеч“, критикува Боатенг атаката на Германия. „Това не е персонална критика. Той заяви това, което всички виждат. Защитната ни дисциплина е добра, не успяхме да се справим напред. Критиката е напълно заслужена“, добави Льов.

Преди Европейското първенство, треньорът на Германия помоли Боатенг „да говори повече и да участва повече в изграждането на играта от защитна позиция“, разкри Льов, който вижда Боатенг като един от лидерите в отбора. „Всички го уважават, защото е централен защитник на световно ниво, който придава стимул на защитата и атаката. Представянето му на последното Световно първенство беше един от факторите за нашия триумф“.

Най-вероятно Льов ще пусне 27-годишния играч да играе в последния мач от групите срещу Северна Ирлания във вторник, за да си осигурят мястото на осминафиналите. Натъртването в таза, което получи Боатенг в мача срещу Полша не е сериозно. „Той е напълно готов за вторник“. Льов е „напълно спокоен“ преди двубоя. „Искаме да победим Северна Ирландия. Ще спечелим. Ще сме първи в групата“, заяви треньорът.

Източник: fcbayern.de

Comments

comments