Кимих даде своята заявка за мястото на Лам

Полузащитник, който почти цял сезон игра като централен защитник за Байерн Мюнхен през сезон 2015/2016, 21-годишният Йозуа Кимих изглежда, че има силите да бъде дългосрочното решение на десния бек, от което Германия се нуждае, ако победата с 1:0 над Северна Ирландия може да бъде атестат за това.

„Той напълно вдъхнови играта“, заяви Бенедикт Хьоведес – човекът, който Кимих замести на Парк де Пренс. „Решението на треньора да избере по-офанзивна опция беше правилно. Йозуа игра супер, беше опасен и направи няколко добри центрирания“.

С четири спечелени точки от мачовете с Украйна и Полша, треньорът Йоаким Льов знаеше, че само победа ще гарантира първото място в група С. Капитанът на Шалке 04 – Хьоведес помагаше много в защита и немският национален отбор стигна до две чисти мрежи, но подкрепата, която предлагаше на Томас Мюлер в атака просто липсваше.

На сцената се появи Кимих. Полузащитник през по-голяма част от кариерата си, неговите дефанзивни способностти бяха доказани през последния сезон, в който Байерн запази 14 чисти мрежи при 23-те му мача, като по-голяма част от тях той играеше в сърцето на отбраната поради контузиите на Жером Боатенг, Хави Мартинес и Холгер Бадщубер.

Впечатляващо прадставяне

Не допускайте резултатът от вторник да ви заблуди. Майкъл МакГовърн успя да отрази 8 удра към вратата си, за да задържи минималния резултат. Кимих показа признаци, че може да създава и завършва положения – страхотно негово центриране към Марио Гьотце принуди ирландския вратар да се намесва решително, след което Кимих опита прехвърлящ удар, който мина на метър от целта.

Ако Кимих продължи да надгражда играта си, той може да се окаже решението за проблемната позиция на десен бек след отказването на Филип Лам. В компанията на световния шампион обратно на Алианц Арена, Кимих ще продължи да се учи от един от най-добрите футболисти на тази позиция в историята. Лоши новини за Хьоведес – добри за Льов.

Източник: Стюарт Телфорд/Bundesliga.com

Comments

comments