Дъглас Коста: „Искам да съм най-добрият играч в света“

Всеки професионален играч мечтае един ден да стане най-добрият в света. По този начи те достигат до елитните нива на футбола. Не всеки обаче обявява публично това свое желание, понеже го е страх от реакцията на фенове и съперници.

Въпреки това, Дъглас Коста, не е от тези играчи. „Искам един ден да съм най-добрият играч в света“, заяви Коста. „Не смятам, че това зависи само от таланта. Може би, няма да постигна целта си, но това е причината поради, която продължавам да работя и тренирам усърдно“.

Все пак Коста знае, че нищо не е гарантирано независимо колко много се трудиш. „Знам, че трябва да дам 100% от себе си, за да съм най-добрият в света. Ако не стане, поне ще съм се опитал“.

Трудно е да се представи, че някой може да задмине Лионел Меси и Кристиано Роналдо през следващите една-две години. Постоянството е ключът, а Коста има потенциалът поне да влезе в клуба на елитните играчи. За сега, той трябва да се фокусира към това да стане най-добрият флангови играч в света, което е постижима цел за сезон 2016/2017. Скоростта на Коста и добрите му центрирания са впечатляващо оръжие за Байерн в опита им отново да застанат на върха в Европа.

Източник: bavarianfootballworks.com

Comments

comments