Замер напусна „Байерн“

Спортният директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер напусна клуба. Ръководството на баварците е уважило молбата му да бъде прекратен договорът, който изтичаше през юни 2018 година.

Бившият германски национал получи микроинфаркт през април и въпреки че изглеждаше напълно възстановен, когато се завърна към задълженията си, е предпочел да се оттегли.

„Имах възможност да помисля за много неща. За семейството ми, за работата ми в Байерн Мюнхен. Да бъдеш директор в Байерн означава да си на разположение 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието и да даваш цялата си енергия за отбора и за публиката. В момента не искам да поемам всички тези отговорности“, заяви Замер.

„Искам да благодаря на Байерн и на всички хора, с които работихме заедно за фантастичния период, както и за разбирането относно моето решение. През този период отборът спечели десет големи трофея с голяма доминация и постоянство. За мен това беше много ценен опит. За мен беше голяма чест да работя тук“, добави бившият национал.

Той е носител на Златната топка за 1996 година, когато спечели европейското първенство с Германия. На следващата година покори и европейския клубен връх като лидер на Борусия Дортмунд, за да направи жълточерните шампиони на Германия в началото на този век и като треньор.

Comments

comments