Филип Лам: „Анчелоти е много приятен човек“

След спокойни седем седмици отпуска, Филип Лам се появи в FCB.tv студиото на Забернер Щрасе. „Прекарах си страхотно със семейството“, заяви отпочиналия бек на Байерн. „Европейското първенство направи картинката пълна“. Лам е гледал всички мачове на Германия „от първия до последния съдийски сигнал“, носейки фланелка на отбора, която е била подписана от всички национали на Байерн преди да заминат за Франция.

Междувременно Филип поддържа своя фитнес, главно играейки голф. „Всички играчи имаха планове за последните няколко седмици“, разкри 32-годишният играч. „Не си мислете, че сме се появили в понеделник след седем седмици почивка и ядене“.

Немският екип е върнат обратно в гардероба, а предсезонната подготовка под ръководството на новия треньор – Карло Анчелоти, е в разгара си. Лам е останал с много добро впечатление от 57-годишния специалист: „Опитен треньор, който е печелил много, много титли“, коментира капитанът на Байерн, който посети офиса на треньора за първи сериозен разговор в понеделник. „Много приятен човек“, добави Лам.

Имаме причина да очакваме с нетърпение изявите на Ренато“

Лам все още не се е срещнал с Ренато Саншеш, след като новото попълнение на баварците ще се появи на тренировка след три седмици. Въпреки това, капитанът е впечатлен от качествата на най-младия Европейски шампион. „Момчето притежава качества, в противен случай нямаше да играе толкова важна роля в националния си отбор. Имаме причина да очакваме с нетърпение изявите на Ренато“.

Според Лам, Саншеш има нужните качества да успее в Байерн. В допълнениен на това, 18-годишният играч вече има опит и в Шампионска Лига. Феновете трябва да са доволни от привличането на Ренато и Матс и избрания два пъти за Треньор на годината – Анчелоти. „Целите ни са същите както всяка година“, завърши Филип Лам.

Източник: fcbayern.de

Comments

comments