Карло Анчелоти: „Планът ми е да правя ротации“

Новият треньор на Байерн – Карло Анчелоти, заяви, че ротацията ще е ключът към поддържането на отбора във форма и мотивирането му през целия сезон. Също като предшественика си Пеп Гуардиола, Анчелоти смята да се възползва от цялата дълбочина на отбора и няма намерения да разчита на основен титулярен състав.

Планът ми е да правя ротации“, каза италианецът пред kicker. „Има много мачове през сезона. Не искам да преуморявам играчите“.

Според някои анализатори точно този подход на Гуардиола му е попречил да спечели Шампионска Лига през трите си години начело на отбора. Въпреки това, бившият наставник на Милан, Челси и Реал Мадрид заяви, че ще е грешка ако не се правят чести промени.

Половината отбор ще е напълно изтощен към края на сезона, а останалите ще останат с разбити сърца“, каза той. „Ротацията е важна за поддържането на морала в отбора. Имаме медицинския капацитет, за да контролирама количеството на умора, което очаква играчите. Ако се нуждаят от почивка, ще я получат“.

Анчелоти ще подхожда много по-различно от Гуардиола по време на мач, който често правеше тактически промени и наставляваше яростно отбора от тъч линията. Запитан как смята да действа през деветдесетте минути, Анчелоти обяви:

Не можеш да направиш нищо по време на мача. Всичко зависи от играчите на терена. Треньорът не може да промени много по време на мача. Само на полувремето“.

Анчелоти, чийто отбор загуби от Милан с дузпи в сряда, наблегна на това, че нито един играч не е по-голям от клуба.

Клубът е звездата“, заяви той. „Байерн е установен и успешен отбор. Всеки играч изпитва нещо специално като облече фланелката. Тук съм от скоро, но е повече от ясно, че клубът е най-важен“.

Източник: espnfc.com

Comments

comments