„Байерн“ и „EA SPORTS“ обявиха глобално партньорство

Байерн (Мюнхен) и „EA SPORTS“ обявиха на галавечер в Ню Йорк многостранно глобално партньорство, включващо крос-маркетингови инициативи и сътрудничество по отношение на съдържанието, автентично представящо Байерн във „FIFA 17“.

Сред ключовите инициативи са лицеви сканове на играчите на Байерн, аудио запис на живо от домакинските мачове на отбора и цялостно пресъздаване на атмосферата на „Алианц Арена“ в последната итерация на популярната игра „FIFA 17“.

„Даваме си сметка, че игрите са мощно средство за достигане до милионите фенове на футбола по целия свят. В последните години фен-базата сред геймърите се разраства и нашето партньорство с „EA SPORTS“ е много важна стъпка за нашето развитие. Когато два водещи глобални бранда си сътрудничат, това носи страхотни облаги за нашите фенове в Германия, САЩ и по целия свят.“ – Карл-Хайнц Румениге

„За много геймъри в САЩ, „FIFA“ е първият им досег с Байерн (Мюнхен), а често и с футбола като цяло. Това партньорство ще ни позволи не само да спомогнем за по-вълнуващи изживявания на нашите геймърски фенове, но също и да спомогнем за популяризирането на Байерн и спорта като цяло в страната.“ – Рудолф Видал (Директор на щатския клон на Байерн)

„Целта ни е да създадем възможно най-завладяващото и автентично изживяване за нашите играчи, поради което едно партньорство в такъв мащаб с един от топ футболните клубове е изключително важно за нас. Достъпът до футболистите на Байерн и „Алианц Арена“ ще ни позволи да въвлечем нашите играчи още по-близо до футбола и клуба, а също така да предоставим ексклузивни възможности за нашите играчи да се докоснат до отбора и извън играта.“ – Джейми МаКинли (вицепрезидент на „EA SPORTS“, маркетингов отдел)

„FIFA 17“, която използва водещият гейм-енджин „Frostbite“, излиза на 27-ми септември в Северна Америка и на 29-ти септември по целия свят.

Източник: fcb.de

Comments

comments