„Байерн“ мачка за купата, Левандовски с хеттрик

Носителят на Купата на Германия Байерн Мюнхен започна по убедителен начин защитата на трофея си с разгромна победа с 5:0 над Карл Цайс Йена. Нападателят на баварците Роберт Левандовски записа хеттрик, като останалите голове отбелязаха Артуро Видал и новото попълнение Матс Хумелс..

Шампионите поведоха още в самото начало на мача, когато Франк Рибери намери Левандовски в наказателното поле, първият опит за удар на поляка бе несполучлив, но при втория той бе доста по-точен и прати кълбото в мрежата за 0:1.

В 34-ата минута отново Роберт бе в прегръдките на съотборниците си. Той се възползва от грешка в отбраната на съперника, открадна топката в наказателното поле и отблизо удвои преднината на своя отбор.

В 43-ата минута полякът оформи своя хеттрик, след като получи пас на границата на наказателното поле и с удар по земя не остави шансове на вратаря на домакините.

Левандовски изработи и четвъртия гол за своя тим, като в 72-ата минута надбяга прекия си пазач и подаде на Видал, който отбеляза на празна врата.

Крайното 0:5 оформи Матс Хумелс в 77-ата минута с глава след изпълнение на корнер от Йосуа Кимих.

Comments

comments