Защо Марио Гьотце не влиза в игра

Марио Гьотце все още не е записал и една минута игра откакто се върна след контузията си. Коментарът на
спортния директор на баварците, Матиас Замер, е лаконичен: „Не е време за експерименти“.
Гьотце, който получи контузия в слабините през октомври, остана на резервната скамейка по време на последните три мача на отбора. Треньорът на Байерн, Пеп Гуардиола, обяви, че немският национал, чието дългогодишно бъдеще в отбора е под съмнеине, не е взел участие в срещите поради формата, която показват Томас Мюлер, Ариен Робен, Дъглас Коста, Франк Рибери, Кингсли Коман и Тиаго Алкатара.
„Имаме седем флангови футболиста. Ако не пусна Томас Мюлер или някой друг, отново ще ми задавате същите въпроси“, каза Гуардиола на пресконференцията след победата над Волфсбург. „Това е мое решение. Нищо повече“.
Замер подкрепя решението на Пеп, като обяви, че въпреки, че „Марио тренира добре
, все още „му липсва ритъм“. Той добави: “Други играчи като Франк Рибери, Кингсли Коман и Тиаго Алкантара са просто една крачка пред него. Не е време за експерименти“.
Гьотце има договор с Байерн до 2017 г., и 23-годишният играч, някога считан за един от най-ярките таланти на световния футбол, намекна преди известно време, че може да напусне през лятото.
Офанзивният полузащитник каза миналия месец, че „всички варианти са възможни“ и, че „всичко зависи от плановете на клуба и новия треньор“
.
Капитанът на Байерн, Филип Лам, остава убеден, че Гьотце ще се завърне във форма скоро. „Не се притеснявам за Марио, защото той е страхотен футболист“, каза бившият немски национал. „Той е голям професионалист. Въпрос на време е да се завърне в игра“.

Източник: espn.com

Comments

comments