Отмар Хицфелд получи награда за цялостен принос

Бившият треньор на Байерн Мюнхен – Отмар Хицфелд беше удостоен с наградата за цялостен принос на немската футболна асоциация (DFB).

В четвъртък, 67-годишният Хицфелд получи признанието, чийто притежатели са легенди като Дитмар Крамер, Удо Латек, Геро Бисанз, Ото Рехагел и Юп Хайнкес.

„Изключително горд съм, че съм част от толкова уважавана компания. Да получиш толкова голяма награда е нещо, за което дори не съм мечтал“, казва той пред официалния сайт на асоциацията.

„Наградата е повратна точка за мен, защото ако си признат за работата си е по-лесно да приемеш, че кариерата ти е приключила“.

Хитцфелд сложи край на треньорската си кариера през 2014 г., след загубата на Швейцария от Аржентина на осминафиналите от световното първенство на 1 юли.

По-късно през деня той се появи на пресконференцията след мача със сълзи на очи и обяви: „Дните ми като треньор приключиха и се гордея от това, което постигнах“.

Кариерата на Отмар на треньорската скамейка започва в швейцария, където постига големи успехи с Цюрих, като печели две поредни титли с отбора през 1990 и 1991 г.
Хицфелд се завръща в родината си Германия и ръководи Борусия Дортмунд в продължение на шест години, като дори ги изкачва на върха в Европа. Под негово ръководство жълтите печелят две поредни титли през 1995 и 1996 г., а триумфът им в Шампионска лига от 1997 г. е най-значимото постижение на отбора и до днес.

След като освобождава поста си в Дортмунд през 1997 г., през следващия сезон Хитцфелд поема Байерн. През двата си периода прекарани с баварците, той печели пет титли на Германия, три купи на страната и Шампионска лига през 2001 г., след като две години по-рано идва болезнената загуба от Манчестър Юнайтед на финала. Отмар Хицфелд завършва кариерата си в Швейцария, на чийто национален отбор е треньор от 2008 до 2014 г.

Източник: espnfc.com

Comments

comments