Дъглас Коста: „Пеп има забрана да пазарува от Байерн“

Крилото на Байерн Мюнхен, Дъглас Коста заяви, че Пеп Гуардиола не може да подписва с играчи на бившия си отбор, което означава, че няма шанс той да напусне в посока Манчестър.

Гуардиола привлече бразилския национал от Шахтьор Донецк през лятото на 2015 г., но няма да се опитва да го купува отново.

„Ще се заинтересувам ли, ако Пеп ми се обади? Това е нещо, което има в договора си, клауза, която му забранява да подписва с играчи на Байерн“, заяви Коста пред Globo Esporte.

„В момента съм в период, в който мога да остана много дълго в Байерн. Философията на клуба е да задържа играчите си. Щастлив съм от възможността да се насладя на дълга кариера тук.

Направих голяма крачка напред с трансфера си от Шахтьор в Байерн. Не очаквах да стана основен играч толкова бързо. Това беше най-добрата година в кариерата ми“.

Дъглас се наслади на успешен сезон в Байерн, като отбеляза 7 гола и асистира за 12 в 41 мача.

„Не може Пеп да се сравнява с нито един бразилски треньор“, добави той.

„Ако съберете всички бразилски треньори, резултатът ще е Пеп. Един може да мотивира, друг е силен тактически. Но Пеп притежава всичко.

„Пеп има магическо докосване. Той диша с идеята за футбол. Пеп продължава да създава иновации. Той е магия. Надявам се да спечели Шампионска Лига със Сити“.

Източник: goal.com

Comments

comments