Какво да очакват феновете на „Байерн“ от новия сезон

Въпреки, че краят на Европейското първенство във Франция наближава, феновете няма да имат много време за почивка преди началото на сезон 2016/2017.

Байерн Мюнхен направи някои ключови хода на трансферния пазар, като успя да привлече Матс Хумелс от Борусия Дортмунд и Ренато Санчес от Бенфика. А новият сезон идва и с нов треньор – Карло Анчелоти ще замести на поста Пеп Гуардиола, който вече е част от ръководството на Манчестър Сити.

Бъдещето изглежда бляскаво за баварците, но не само заради трансферите, които осъществиха. Сайтът Bleacher Report разучи ситуацията на Алианц Арена и избра най-съществените причини, поради които феновете трябва да очакват с нетърпение новия сезон.

Прагматизмът на Карло Анчелоти

Carlo Ancelotti

Байерн осъществи значителна промяна с привличането на Карло Анчелоти, който да замести Пеп Гуардиола на треньорския пост.

Испанецът е смятан за иноватор с точно определени възгледи за това как трябва да изглежда футболът. Баварците играха под негово ръководство през последните три години, като се адаптираха и развиха в търсене на правилната формула.

Анчелоти е по-скоро треньор, който застава начело на даден отбор и се наглася към подходяща система. През следващея сезон, Байерн ще има страхотен титулярен състав и изключителна резервна скамейка, заедно с треньор, който ще адаптира тактиките си в зависимост от съперника.

Неговият прагматизъм винаги е сработвал. Доказателството за това са трите спечелени титли в Шампионска Лига с предишните му отбори – два пъти с Милан и веднъж с Реал Мадрид.

Ренато Санчес

Renato Sanches

За феновете ще е много вълнуващо да проследят развитието на Ренато Санчес. Въпреки, че е само на 18 години, португалецът сякаш има всички качества, за да стане суперзвезда.

Той е много зрял за възрастта си, както физически, така и техничести, и психически. Той ще играе под ръководството на брилянтен треньор, който може да го научи как да са развие тактически, а хора като Артуро Видал и Чаби Алонсо ще са перфектните ментори за тази цел.

Кингсли Коман направи няколко големи крачки през последния сезон и може би Санчес ще повтори успеха му, особено след самочувствието, което трупа по време на Евро 2016.

Ренато се изстреля в известността като част от отбора на Бенфика през последния сезон и по пътя, който е поел може да се превърне в истинка футболна звезда през идните месеци и години.

Най-добрата защита в света

Neuer Hummels Boa

Преглеждайки всички страхотни отбори в световния футбол днес, трудно може да се намери защитна тройка, която може да се сравнява с Мануел Нойер, Жером Боатенг и Матс Хумелс. А ако към тях добавим и едни от най-добрите бекове в света – Дейвид Алаба и Филип Лам, отбраната на Байерн изглежда страховито.

През последните около пет години Нойер е считан за най-добрият вратар в света. През последната година и нещо, Боатенг се нареди сред най-добрите централни защитници в очите на много хора. И въпреки, че някои се съмняваха в постоянството му, Хумелс е сигурният трети играч в защитното ядро на Байерн.

Само комбинацията на Ювентус от Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали, Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи, може да се сравнява с тях, но в този случай възрастта е притеснителният фактор – Буфон е на 38 години, а Бардзали на 35.

Нойер, Боатенг и Хумелс са в разцвета на силите си и са между 27 и 30 годишни. Всички ставаме свидетели на брилянтната им игра по време на Евро 2016. Ако продължат да развиват сработването си по този начин те спокойно могат да станат лицето на „новия“ Байерн, както бяха Франк Рибери и Ариен Робен години наред.

Новата генерация

Coman Kimmich

Санчес не е единственият младок, за който трябва да сме внимателни през новия сезон – Коман и Кимих са сред другите, които трябва да следим по време на смяната на поколенията в отбора.

В отбора има възрастни играчи като Алонсо (34 г.), Рибери (33), Робен и Лам (32). Те ще имат нужда от повече почивка и дори може да бъдат заменени в титулярния състав с течение на сезона. Дори в момента е трудно да се прецени дали Рибери и Робен ще стартират при напълно здрав състав.

Санчес ще е конкуренция за Алонсо и Видал в центъра на терена. Кимих също може да се бори там, както и за мястото на Лам като десен бек. Коман ще е сериозна предпоставка за Робен и Рибери да покажат най-доброто от себе си, за да запазят титулярното си място.

От известно врече Байерн се грижи за бъдещето си. Рано или късно ще настъпи моментът, в който новата генерация ще трябва да замести старата.

Байерн е бъдещето на футбола

Bayern 2016

Байерн е един от най-вълнуващите клубове в момента, като по всичко изглежда те повеждат останалите към бъдещето.

При спечелването на требъл през 2013 г., те притежаваха отбор с невероятна атлетичност и техника.

Гуардиола премахна част от атлетичността на отбора и го накара да играе малко по-бавен футбол с повече техника. Но през последния си сезон начело и привличането на играчи като Видал, Коман и Дъглас Коста, както и с няколко тактически промени, Байерн се доближи повече до отбора, който спечели знаменителния требъл.

С поглед отправен напред, баварците ще притежават още по-атлетичен отбор, след пристигането на Санчес и продължаването на развитието на още няколко млади звезди. Това ще бъде комбинирано с продължителната тренировъчна програма на Гуардиола, която беше фокусирана върху техниката. Най-вероятният резултат от всичко е, че на всеки друг отбор ще му е изключително трудно да се съревновава с капацитета на немския шампион.

Източник: bleacherreport.com

 

Comments

comments