Байерн България: Йозеф (Юп) Хайнкес - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

  • (53 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Йозеф (Юп) Хайнкес

#751
Потребителят е неактивен   moonweaver 

  • Напреднал
  • ПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1805
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер
Нищо лично към него, но не ми се нрави идеята Йоги Льов да ни става треньор. Според мен немците имат реален шанс да дублират Световната купа, а ако това стане, абсолютно никой копче няма да му каже на Льов ако пожелае да поеме Байерн. Или ако се представят под очаванията - същото. Тухел в национала и заспиват от ГФС. Но просто има нещо в Льов, което не ми допада. И като човек, и като футболна философия. Ули и ко. да му мислят.

А Хайнкес просто трябва пак да вземе ШЛ като е ясно, че си отива. :gamer:

Мнението беше редактирано от moonweaver: 08 October 2017 - 12:35

0

#752
Потребителят е неактивен   neuer_bmev 

  • Потребител
  • ПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 724
  • Регистриран: 24-December 15
  • любим играч:Нойер,Мюлер,Румениге
Щеня вземе.Имам чувството,че този сезон още щя е вземе.Няма да чакаме до 2019тта.
0

#753
Потребителят е неактивен   Zzzzzz 

  • Потребител
  • ПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 334
  • Регистриран: 05-March 11
Много е трудно да се предвиди как ще се справи Йоги с интензитета на клубно ниво - особено в Мюнхен, където всяка произволна седмица може да стане някакъв цирк. Бих предпочел да си остане в Бундестима ни, в стил Хелмут Шьон и Хербергер, а в клуба ще го мислим след края на сезона. В момента не виждам никакви кой знае колко атрактивни алтернативи. Нито Клоп, нито Тухел, нито Нагелсман са впечатляващи. Може би Луис Енрике учи немски в момента? Ако сезоньт приключи прилично, нищо чудно Хайнкес да си остане още една-две години поради липсата на варианти.
1

#754
Потребителят е неактивен   joalbrito 

  • Потребител
  • ПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 502
  • Регистриран: 26-June 12
Йоги е имитатор. Неговата Германия винаги е приличала на някой. На Реал на Моуриньо през 2012 (предполагам за да се извлече максимума от Йозил и Кедира), после по времето на Гуардиола в Байерн, Маншафта се изменяше горе-долу следвайки промените, които Гуардиола правеше в Байерн. На европейското излезе срещу Конте с неговото 3-5-2. А с последно време експериментира с популярното напоследък 3-4-3.

Всичко това определено не значи, че е лош треньор. Напротив - той е страхотен треньор и още 2016та се надявах след европейското той да поеме Байерн. Но си мисля, че той няма никакъв интерес да работи в отбор като Байерн. Добре си му е в национала - по-малко работа, а и хората го обожават (имам чувството че и в групите да отпадне никой няма да каже нещо лошо за него) и следователно по-малко напрежение.

От друга страна аз си мислех, че и Юп няма шанс да поеме Байерн така че може пак да бъркам.
1

#755
Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

  • Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 3472
  • Регистриран: 30-October 15
Прави впечатление, че при всичките си престои в Байерн Хайнкес е трябвало да се справя с някакви кризи. А и не само в Байерн, ако погледнем кариерата му на треньор цялостно. Това е треньор за трудни моменти. Малко мои разсъждения(не претендирам, че съм прав - мои виждания) от последните дни.

1. Когато става треньор на Байерн за първи път през 1987г., клубът точно започва да изпада в криза. Същата година печелим Бундеслигата и стигаме до финал за КЕШ(изгубен от Порто) под ръководството на Удо Латек, друга легенда в занаята. По време на престоя на Юп в Байерн, германският клубен футбол изпада в сериозни финансови затруднения, които засягат дори клуб като Байерн. Всъщност, именно тези затруднения довеждат до по-късната прословута Хьонесова строга фискална политика в Байерн. Най-добрите германски футболисти от това време заминават да играят в Италия един по един - например Румениге(84'), Фьолер(87), Матеус(88'), Бреме(88'), Клинсман(89'), дори Ефенберг(чак през 92') и т.н. Въпреки обстоятелствата и сериозно отслабения си състав, воден от капитана Аугенталер, Юп Хайнкес извежда Байерн до две поредни Бундеслиги(89' и 90'), до две Суперкупи(87' и 90'). Но най-впечатляващото му постижение от това време са трите поредни полуфинала в Европа - срещу Наполи на Марадона 89' за Купата на Уефа, срещу Милан на Саки 90' за КЕШ(когато един гол не ни достига, за да елиминираме най-силния отбор в света по това време), и срещу Цървена звезда 91' пак за КЕШ(елиминирани сме от автогола на Аугенталер в последната минута). В началото на сезон 91-92 ръководството решава, че не е доволно от работата на Хайнкес, и го уволнява. Както по-късно казва и самият Ули Хьонес - "Това беше най-голямата грешка в живота ми." Същият сезон Байерн завършва само на 10 точки от зоната на изпадащите. Успяваме да излезем от кризата окончателно едва в края на 90-те. Ако Хайнкес не бе уволнен, това със сигурност щеше да се случи няколко години по-рано.

2. Второто идване на Юп е в края на сезон 2008-09, когато става временен треньор в Байерн. Същия този сезон отборът, начело с Клинсман, не успява да спечели нищо, въпреки огромните очаквания. Записахме и някои срамни поражения - 0-4 срещу Барселона, 2-5 срещу Вердер, 1-5 срещу Волфсбург(шампионите от този сезон), 2-4 срещу Леверкузен за Купата. Напрежението в съблекалнята по онова време беше голямо. Хайнкес дойде и за малкото време, което имаше, успя да успокои обстановката и да създаде добри условия за сетнешния треньор Ван Гаал. Малко или много, това помогна на холандеца, който спечели дубъл през следващия сезон и изведе Байерн до финал в ШЛ.

3. Сезон 2010-11 беше катастрофален за нас. С изключение на Суперкупата, загубихме всяка една надпревара, за която се борехме. Същият сезон Дортмунд станаха шампиони, а вицешампиони бяха Байер Леверкузен, водени от Юп Хайнкес, които той успя да превърне в доста силен отбор за два сезона време. След сезон 2010-11 изоставахме много, дори в Германия. В тази неприятна ситуация, през лятото на 2011г., Хайнкес пое Байерн и още в първия си сезон успя да върне отбора сред водещите в Германия и Европа. Доведе играчи като Нойер, Данте, Боатенг, Манджукич, успешно наложи Алаба като титуляр по левия бек, направи Лам капитан, върна блясъка на халфовата ни линия и на атаката, изгради колектив. Трябва да се каже, че още от 2009-та той съветваше Хьонес и Румениге да привлекат Артуро Видал. Изведе ни до финал в Шампионската лига, където тотално надиграхме Челси, и само късмета, както и пропуските на Гомез и Робен, ни отнеха трофея. В Германия все още изоставахме от Дортмунд, които спечелиха дубъл, а на финала за Купата дори ни разбиха с 2-5. Тогава срещу Хайнкес се изсипа буря от критики. Никой не вярваше, че той може да се справи със задачата да върне Байерн обратно на победния път. В тази обстановка, през зимата на 2012-13, Хьонес договаря Гуардиола за следващ треньор на Байерн. Но Хайнкес спечели всичко - Суперкупа, Купа, Титла и Шампионска лига. Истината е, че колкото Ван Гаал изтласка отбора напред в първия си сезон, толкова и го върна назад във втория си такъв. В един момент Хайнкес започна да се превръща в изкупителна жертва за грешките на други хора. Но успя.

4. Независимо какво говорят някои, Гуардиола наследи една перфектно смазана машина, която той НЕ съсипа, а играехме силен футбол, и само късмета му попречи да триумфира с Ушатата. Самият Пеп неведнъж благодари на Хайнкес за отбора, който му е оставил. И при двамата Байерн беше отбор, който обичаше да владее топката. При Хайнкес това владение се виждаше в собствената ни половина, а в противниковото поле се играеше директен футбол, разчитащ на бързината на крилата Робери. При Гуардиола владението на топката се увеличи и се изнесе по-напред, което принуждаваше противниците ни да се прибират плътно. Това затрудняваше крилата ни, а атаките ни минаваха предимно през центъра. Разбира се, този стил невинаги беше печеливш, особено срещу бързо контраатакуващ противник. В последния си сезон, с привличането на Коман и Коста скоростта по крилата се завърна(Робери свалиха нивото след лятото на 2014г.)., и всички знаем колко близо бяхме до финала в Милано.
Анчелоти наследи един завършен и боеспособен отбор, но под негово ръководство отбора изпадна в такава безпътица, че уволнението му беше належащо. Той не доведе със себе си стил на игра, а просто използваше инерцията от досегашните треньори - Ван Гаал, Хайнкес и Гуардиола. Какво се случи под ръководството на италианеца? Хумелс, Боатенг, Алаба, Видал, Тиаго, Коман, Коста, Рибери, Робен, Мюлер - всички те свалиха нивото си на представяне. Като добавим и оттеглянето на опитните Лам и Алонсо, както и контузиите на Нойер, картинката става трагична. Сега Хайнкес идва за рекорден четвърти път, за да спасява отбора отново. С оглед на досегашните му престои при нас, мисля, че ще се справи, защото очевидно разбира Байерн по-добре от всеки друг треньор.


Какво имаше Хайнес през 2013-та и какво има днес? Нойер, който все още изкачваше планината, днес е по-зрял, опитен, и класен дори бих казал. Дано контузията не му се отрази прекалено зле. Същото може да се каже и за Боатенг - единствено по-тромав ми изглежда сега. Лично за мен, Хумелс винаги е бил по-класен от Данте, така че в центъра на защитата Хайнкес няма от какво да бъде недоволен(и талантливия Зюле като добавим). По левия бек Алаба си е все Алаба, но му трябва повече хъс и агресия. Лам го няма, но Кимих се раздава и играе много сърцато. Мартинес си е все Мартинес, очаквам да заиграе много силно. В халфовата линия ги няма Кроос и Швайнщайгер, но имаме Тиаго и Видал, които са доказвали неведнъж, че могат да свършат работата, ако са с правилния треньор. По крилата е големия проблем. Дано Робен се раздаде тоя сезон като за последно, а Коман и Мюлер си върнат формата от времето на Пеп. Хамес зад машината Левандовски вместо Кроос и Манджукич, и така. Имаме отбор, който в никакъв случай не е по-слаб или по-малко класен от онзи преди четири години. С Анчелоти се върнахме доста назад, но да се надяваме, че Хайнкес ОТНОВО ще успее да ни изстреля към върха. :)

Мнението беше редактирано от Лозанов: 08 October 2017 - 16:33

2

#756
Потребителят е неактивен   Mario_Basler 

  • Специалист - Разбирач
  • ПипПипПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 4499
  • Регистриран: 09-October 10
  • живущ вБългария
  • любим играч:Mia San Mia

Преглед на мнениеmoonweaver, на 08 October 2017 - 12:33, каза:

Нищо лично към него, но не ми се нрави идеята Йоги Льов да ни става треньор. Според мен немците имат реален шанс да дублират Световната купа, а ако това стане, абсолютно никой копче няма да му каже на Льов ако пожелае да поеме Байерн. Или ако се представят под очаванията - същото. Тухел в национала и заспиват от ГФС. Но просто има нещо в Льов, което не ми допада. И като човек, и като футболна философия. Ули и ко. да му мислят.

А Хайнкес просто трябва пак да вземе ШЛ като е ясно, че си отива. :gamer:


Кое те дразни повече в Льов - това, че си бърка в гащите и си го души или това, че си папа сополките :laughing: :spiteful:
2

#757
Потребителят е неактивен   Datty 

  • Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 3267
  • Регистриран: 12-October 10
Според мен Льов има най-лесната треньорска работа на света - много страхотни футболисти, невероятна база и школи, каквато и схема да измисли и когото и да пусне, ще бие 95 % от националните отбори. Няма и такова напрежение колкото във Франция или Италия, германците са по-спокойни и има свобода на действие вече 11 години.

Не казмам не че е добър треньор, но в Байерн ще е съвсем друго, други личности, ежедневно натоварване, ръководство, което ще му се бърка в работата. Дали ще се справи за мен ще е спорно, помним Сколари след десетилетие само национали беше изяден за няколко месеца в Челси, а постигна невероятни успехи с Бразилия и Португалия.
1

#758
Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

  • Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 3472
  • Регистриран: 30-October 15
Днес се проведе пресконференцията, на която беше представен Юп Хайнкес. Ето някои негови изказвания:

За решението си да се върне в Байерн:

"Много съм благодарен на Байерн. Те ми помогнаха да започна треньорската си кариера. Това беше причината за моето решение...Това не е решение, заради мен. Това е решение, заради Байерн. Аз нямам нищо за доказване. Моето решение ще помогне на Байерн да помислят за своето бъдеще. Особено за един млад германски треньор!...(Най-вероятно намеква за Нагелсман)...Имах оферти от Европейски топ клубове през последните години, но взех решение, че няма да се връщам. Това не е завръщане, ограничено е."

За реакциите:


"Разбирам, че има хора, които се съмняват, но футболът не е създаден през последните години. Знам едно-две неща за него...Много от бившите ми играчи в Байер, Реал, Тенерифе, Билбао, Гладбах, и т.н. ме поздравиха..."


За Анчелоти:

"Карло Анчелоти е джентълмен и треньор от световна класа. На всеки може да се случи така, че плановете му да не проработят."

За Реал Мадрид:

"Следя международния футбол през последните години. Впечатлен съм от бившия ми клуб Реал Мадрид. Те показват страхотен модел, от който можеш да се учиш."

За отборът:

"Въпреки трудния период, аз съм уверен, че отборът бързо ще покаже различно лице...Знам, че Дортмунд са с 5 точки преднина в момента, но съм сигурен, че моят отбор има потенциала да обърне нещата...Отборът ни има класа, просто трябва да я покажем."

За някои играчи:

" Работих две години с Видал. Познавам го добре. Също така съм гледал Хамес в Реал Мадрид. Двама страхотни футболисти. Хамес има моята подкрепа. Харесвам талантливи играчи. Не е лесно за него, защото той дойде в нова държава и все още не говори немски...

За своят План:

"Беше много важно за мен да събера треньорския си тим отново... Моята задача е да накарам футболистите да повярват в своите възможности и да взема най-доброто от тях. Всеки един играч е важен!.. Работата ми е да изградя отбор, който може да обърне нещата. Имам ЯСЕН ПЛАН за това и ЗНАМ как да го ОСЪЩЕСТВЯ. Важното е играчите да преоткрият ВЯРАТА в своите възможности...Отборът ни има потенциала и качествата. Имаме нужда да започнем да показваме това качество отново. Имаме нужда да бъдем ОТБОР на игрището...Трябва да си тактически гъвкав и да се адаптираш към противника. Няма такова нещо като непрекъснато деветдесет минутно нападение, защита или преса... Искам да създам ОТБОР, в който всеки един работи за другия и се интересува от успеха на целия клуб..."


За себе си:

"Чувствам се в добре, физически и психически. Сърцето ми е като на 60-годишен. Успявам да се поддържам във форма. Имам фитнес в дома ми, плувам всяка сутрин и излизам на разходки."



Други изказвания от пресконференцията:

Салихамиджич: "След първоначалните ни разговори ясният план на Юп Хайнкес наистина ме впечатли."

Румениге: "Юп е някой, който познава Байерн много добре. Вярвам, че с целия си опит, той е идеалният човек за тази работа... Уредихме среща с Вили Саньол, за да обсъдим неговото бъдеще в клуба."

Хьонес: "Заедно, всички ние, стигнахме до разбирането, че Хайнкес е най-доброто решение. Това решение ни дава време да мислим какво да правим след лятото догодина."

Мюлер(не е от пресконференцията, но все пак): "Сега вече ще тренираме истински."

Мнението беше редактирано от Лозанов: 09 October 2017 - 16:59

5

#759
Потребителят е неактивен   Super_Super_Bayern 

  • ПРОСТ СЪМ КАТО ГЪДУЛКА
  • Пип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 34
  • Регистриран: 16-April 15
  • любим играч:Гнабри,Бастиан, Ариен и Йозуа :)
Дядо успя да ме надъха само след една пресконференция, не ми се мисли как ще подейства на играчите, ако им вкара и някой друг мотивационен ритник :wacko: :rofl:
2

#760
Потребителят е неактивен   zerohour 

  • Потребител
  • ПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 105
  • Регистриран: 19-August 16
Страхотно интервю. Забележете с какви изразни средства си служи истинският германец - "знам", "ще осъществя", "ясен план". Това говори за самочувствие и увереност, а не си служи с изрази като "надявам се", "може би", " дано", "късмет".
8

#761
Потребителят е неактивен   niki87 

  • Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 3006
  • Регистриран: 11-October 10
Трябваше да го оставят да се опита да си защити завоюваното 2013. Мисля, че в следващите месеци до лятото Байерн ще е доста по-приятен за гледане от предните години. Дали ще има резултати вече е Божа работа.
1

#762
Потребителят е неактивен   moonweaver 

  • Напреднал
  • ПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1805
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер
Дон Юп наистина заслужава уважение за невероятния жест, който направи на Байерн да поеме отбора и да им даде време да помислят хубаво накъде ще продължат от лятото. Наслука! :bow:
https://www.tz.de/bilder/2017/10/09/8757741/838155101-fc-bayern-training-jupp-heynckes-2017-QV6b.jpg
7

#763
Потребителят е неактивен   GMAN 

  • Напреднал
  • ПипПипПип
  • Група: Член на фенклуба
  • Мнения: 1672
  • Регистриран: 12-October 10
Когато писах да връща Ули дядо 1 седмица след уволнението се оказах прав, а много хора се смееха тогава. Това беше направо решение БОМБА , защото ранното освобождава анчелоти идва дядо в началото на сезона има време до пролета да изгради още по силен отбор изгубил вярата си за победа колектив който да мачка и най важното дисциплиниран колектив да вижте човека как стои и продължава да дава наставления на 72 ГОДИНИ и това не е само, защото е добър трениор, но е защото обича отбора и не го интересуват пари и други работи човека е дошъл с определена цел мотивиран истински германец истински човек достоен да води нашия отбор трудно е да се замени такъв харатер и човек затова и Гуардиола и Анчелоти не успяха да наложат след него , защото нямат и 50% от това което притежава дедо ..... повече няма какво да кажа освен едно само като го вида на скамейката ми прави кеф няма значение ще паднем ли ще бием ли дали ще вземем ШЛ човека ми пълни душата на максимум и футбола се мени да човека не е работил ама пак не му пречи за 1 месец тотално да промени отбора и тотално да смени играта на половината си играчи какво повече може да искаме незнам загубата от ПСЖ си беше 6-ца от лотарията нарпаво
4

#764
Потребителят е неактивен   Goshenko 

  • Напреднал
  • ПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1646
  • Регистриран: 13-October 10
  • живущ вСофия
  • любим играч:ОТБОРЪТ!!!
Едва ли е имало човек между нас, който да не е мечтал тайно именно Юп да замени Карло, но почти никой не го е вярвал! Аз също не се и надявах на подобно завръщане, а когато прочетох за офертата към него първо тук във форума, направо не смеех да повярвам! Велико усещане е да гледаш любимия отбор с любимия треньор начело!
Независимо от всичко, което изпитвам към Юп Хайнкес, обаче, аз лоша дума за Анчелоти няма да кажа и продължавам да считам, че поведението на играчите тогава, вкл. и на тарторите беше недопустимо. Но най-важното е интересът на клуба, а с работата си само за месец време, легендарният Юп показа много ясно кой е най-добрият за Байерн!
1

#765
Потребителят е неактивен   moonweaver 

  • Напреднал
  • ПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1805
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер
Събрах от няколко интервюта на Хайнкес от последните дни няколко интересни неща. Като цяло съм много доволен, че Хайнкес е в Байерн и че ще има глас в бъдещето на клуба - някакси като се замисля над изказванията му в последните години имам чувството, че много ги пипа нещата. A има и едно изказване, което ако го бяха казали някои предишни треньори, щяха да бъдат обесени на Мариенплац :D

***

Хайнкес за развитието на Бундеслигата за последните 4 години: "Не се възроди. Модерната терминология не прави футбола по-добър: винаги напред, винаги преса, 90 минути газ до дупка - това не е достатъчно. На три фронта батериите са празни през януари. Нужно е всичко да бъде гъвкаво, икономично владеене на топката, преса в правилния момент и още страшно много."

Хайнкес за огромния му опит: "Важно е ако си преживявал същите неща стотици пъти. Извади ли си изводите? Поправяш ли грешките? Успяваш ли да създадеш позитивна атмосфера за всички играчи? Наред с това е комуникацията извън клуба, вътре с ръководството - изобщо, една много сериозна задача. Трябва да дадем време на младите треньори да си изработят своя стил. Суперлативите и критиките идват прекалено бързо.

Хайнкес за поста старши треньор на Байерн: "Не искам да говоря по треньорския въпрос. Тази работа и взаимодействието с колегите ми изисква изключителна дисциплина и самосъхранение. През лятото ставам на 73, а човек никога не знае колко още му остава. През октомври се чувствах по-добре, защото имах повече време да спортувам и да се разхождам с Кандо (немската му овчарка).

Хайнкес за треньорския въпрос и ще повлияе ли на играчите: "Със сигурност не, играчите ми няма да се повлияят от това. През 2013 г. ситуацията беше същата.

Хайнес за възможността от нов требъл: "Феновете имат право да мечтаят. Но с играчите гледаме реалистично, требъл се постига изключително трудно и непредсказуемо. Байерн не е фаворит, но е в разширения кръг. Има топ-отбори, които са малко по-напред от нас."

Хайнкес за кой футболист би дал всичко: "Бих си дал последната риза за Кевин де Бройне. На тази позиция трябва да имаш подобен играч. Де Бройне без съмнение е най-силния футболист в Европа в момента. Байерн ще вземе друг за 40 или 50 милиона, но в днешно време за тези пари не можеш да вземем изграден играч. Но нашият състав и в момента е много добър. Кингсли коман се превръща в невероятен играч. Откакто съм тук, върви само нагоре. Джошуа Кимих е страхотен талант, но все още се учи да подбира рейдовете си напред, за да не оставя пробойни в защита."
5

Споделете тази тема чрез:


  • (53 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители