На хартия ние си оставаме сред най-големите фаворити. Имаме по няколко играчи от световна класа на всеки пост. Имаме изключително опитните световни шампиони Нойер, Хумелс, Боатенг, Кроос, Йозил, Кедира и Мюлер. Същевременно имаме и играчи, които горят от желание да спечелят голям трофей с Германия - Кимих, Дракслер, Брандт, Ройс, Гомез.. Имаме перфектна сплав от играчи. Липсва единствено големият лидер в лицето на Филип Лам.
Французите са другият отбор с изключителна широчина на състава си. Но ми се струва, че те все още нямат нужния колектив, рутина и опит, за да станат световни шампиони. С други думи, рано им е. Ще са много голям фаворит за първенството в Катар, но в Русия не мисля. Кимпембе, Менди, Умтити, Ернандез, Толисо, Канте, Дембеле, Фекир - това ще е първото им световно първенство. Като прибавим и отсъствието на Коман, както и на опитните Бензема, Евра и Косиелни... Ще се разчита основно на Лорис, Погба и Гризман, които имат както класа, така и опит, за да бъдат лидерите на отбора.
Всички се скъсват да хвалят бразилците колко силен отбор имали, но аз не виждам голяма разлика с онзи отбор от 2014-та. Бразилците винаги са разполагали с огромна индивидуална класа, но това, което липсва на отборите им от последните години е сплотен колектив и дисциплина(тактическа и всякаква въобще). Това не е Бразилия на Феномена, Роналдиньо, Ривалдо, Кафу и Карлос, които бяха играчи и характери. Това е Бразилия на Неймар. Сами си правете сметка. Просто няма характери в този отбор.
Остават испанците. Ето тях вече считам за основният ни конкурент на това първенство. Имат ядро от футболисти с огромен опит на национално равнище - Пике, Рамос, Алба, Бускетс, Силва, Иниеста. Към тях прибавяме и по-млади футболисти световна класа като Де Хея, Карвахал, Иско, Асенсио, Тиаго, Коке, Лукас Васкес, които придобиха много голям опит и самочувствие в мачовете си за клубните отбори през последните години. Испанският национален отбор има идеалните пропорции на един евентуален световен шампион. Може би и на тях им липсва някое по-голямо име, което да ги поведе, но са основна заплаха.
Трябва да се съобразяваме и с португалците. Неслучайно са европейски шампиони, а имат и един перфектно обигран отбор. Да, имат само едно име, което изпъква, Кристиано, но имат страхотен колектив и могат да бият всеки, ако имат ден.
Другите, които са много подценявани, но според мен ще поднесат голяма изненада, са аржентинците. Играха три поредни финала за три години. И ако Меси има късмет, също могат да преодолеят всеки противник.
Това са за мен отборите, които имат най-големи шансове да спечелят световната купа тази година. Ако трябва да ги подреждам по номера - 1. Испания 2. Германия 3. Аржентина 4. Португалия 5. Франция 6. Бразилия.
П.С: С интерес ще гледам мачовете на Исландия и Мексико, които имат доста симпатични отбори.
Мнението беше редактирано от Лозанов: 06 June 2018 - 03:46