Байерн България: Отборът - обща дискусия - Байерн България

Прехвърляне към съдържание

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Отборът - обща дискусия

Потребителят е неактивен   Targeted Individual 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 30-October 15
Повечето фенове няма да имат никакви очаквания към него. Във футбола доста често стават парадокси. Ван Гаал положи основите на един нов Байерн през лятото на 2009 година. Тези основи бяха надградени и завършени от Юп Хайнкес. Гуардиола беше взет, за да издигне отбора на друго ниво и да наложи доминация, каквато успя да наложи с Барселона. Успя единствено на ниво вътрешен шампионат, но в Европа се провали. Анчелоти беше взет, заради успехите си в Европа, но и той се провали. И не само, че се провали, но и ни върна години назад в развитието ни. Хайнкес се върна на пожар, за да спаси и възстанови разрушеното от Карло. И сега защо един недоказан треньор, към когото никой няма някакви очаквания, да не успее да направи това, което Гуардиола и Анчелоти не успяха? Защото Байерн не успя да използва потенциала, който имаше след 2013та. Вместо това, Реал Мадрид заеха нашето място. С интерес ще следя следващия ни сезон.

Мнението беше редактирано от Лозанов: 13 April 2018 - 15:47

0

Потребителят е неактивен   Datty 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 12-October 10
Щом е имало клауза специално за Байерн в договора му, значи поне за мен и преди е имало контакт и винаги Ковач е стоял сред фаворитите на ръководството.

По немските форуми са скептично настроение, както сме тука. Моето мнение е, че Байерн по принцип не трябва да се ограничава с "новият треньор задължително трябва да е немскоговорящ", особено що се касае комерсиална държава като Германия, но може би случаят с Анчелоти говори против това. По-скоро е притеснително дали селекцията ще върви с качествени попълнения, защото мога да си представя, че много класни играчи няма да се избиват да идват Ковач да им е треньор.
0

Потребителят е неактивен   Santa Cruz 

• Легенда
  • Група: Администратори
  • Регистриран: 05-November 10
  • любим играч:От настоящия състав: Нойер, Мюлер, Кимих, Горецка, Ким Мин-джае, Кейн
Кофти работа.

Плюсовете са, че е немскоговорящ; симпатичен е (поне на мен като поведение); има потенциал; има добри взаимоотношения с Брацо и ръководството, така че поне в началото ще му бъде осигурен доста добър комфорт от тях; познава обстановката в клуба и няма да му е нужно много време за адаптация...

Минусите са, че е недоказан (няма особени успехи, титли); недостатъчно опитен (което не е задължително минус, но така би изглеждал по-авторитетен и по-респектиращ); няма ясно изразен почерк, както каза Мориенди; по-малко качествени чуждестранни звезди ще се навият да дойдат при нас, както каза Дати...

Общо взето е треньор, който не е изпъква с нещо, но е по-запознат с клуба и ръководството. Песимист съм дали това е достатъчно, за да му се получи при нас. Освен това съм скептичен и че ще успее да спечели съблекалнята, което е едно от най-важните неща. Също така се опасявам, че има голям шанс да се превърне в послушко на ръководството.

За мен това ще е крачка назад в развитието ни. Явно, че нашите са решили да залагат на млад и амбициозен треньор, който е немскоговорящ, но в такъв случай имаше и други опции, които са по-добри.
2

Потребителят е неактивен   joalbrito 

• Потребител
  • ПипПип
  • Регистриран: 26-June 12
Който и да стане треньор на Байерн, винаги ще го подкрепям до момента, в който тотално не нас*ре нещата (ала Анчелоти). И Ковач наистина му пожелавам да спечели всичко и да му се получи в Байерн.

Но за мен неговото назначение е провал на клуба ни - не си изиграхме добре картите и накрая трябваше да се задоволим с Ковач. Очевидно заложихме всичко на това да убедим Юп да преподпише (което щеше да бъде страхотно за клуба) и междувременно изпуснахме единствения наистина подходящ и реалистичен (това изключва Клоп и Льов) немскоговорящ вариант за треньор на Байерн - Тухел. От там нататък трябваше да избираме между 3-4 еднакво рискови опции и очевидно историята на Ковач в Байерн, както и приятелството му с Салихамиджидж са натежали.

Чисто футболно - Ковач не е най-доказаният и успешния треньор на света, а не е в треньорството от вчера. Дори наглед доброто представяне с Хърватия, може да се каже, че е и донякъде underperformance като се види какви играчи имат в момента. Айнтрахт наистина се представят страхотно... за техните стандарти. Всичко е изградено около защитата, която е доста стабилна, но Байерн не може да си позволи да направи нещо подобно. В Байерн трябват и идеи как да атакуваш, как да контролираш мача, а това е нещо, което Ковач ще трябва тепърва да демонстрира.

Процесът по назначението му също няма да му помогне. Очевидно стана, че не е първи избор, а някакъв резервен вариант, взет, защото няма кой друг да се вземе. Това няма да се отрази добре на авторитета му (който така или иначе в съблекалня пълна с толкова много играчи от световна класа няма как да е голям) - и пред играчите и пред феновете. Ако нещата не тръгнат добре, за него ще стане много трудно да убеди играчите и феновете (а може би и самото ръководство), че той е правилният човек и може да се справи.

За мен е показателен и начина, по който го обявихме. Последният път, когато Хайнкес си тръгна, обявихме треньора в един тих период на годината, и даже искахме да го обявим седмица по-късно, на рождения му ден. Новината беше съобщена тържествено и вдигайки максимално много шум. Вчера обявихме Ковач в деня на жребия и то даже минути преди него - сякаш искахме всичко да мине между-другото с по 1-2 изречения от Румениге и Салихамиджич и да се изгуби в еуфорията около жребия - сякаш ни е срам от назначението.

Всичко това ме кара да не съм голям оптимист. Както и да е, толкова за Ковач - пожелавам му успех. Сега обаче има много важни мачове до края на сезона. А Ковач ще го мислим от лятото.
1

• Легенда
  • любим играч:От настоящия състав: Нойер, Мюлер, Кимих, Горецка, Ким Мин-джае, Кейн

Преглед на мнениеjoalbrito, на 14 April 2018 - 12:26, каза:

Но за мен неговото назначение е провал на клуба ни - не си изиграхме добре картите и накрая трябваше да се задоволим с Ковач. Очевидно заложихме всичко на това да убедим Юп да преподпише (което щеше да бъде страхотно за клуба) и междувременно изпуснахме единствения наистина подходящ и реалистичен (това изключва Клоп и Льов) немскоговорящ вариант за треньор на Байерн - Тухел. От там нататък трябваше да избираме между 3-4 еднакво рискови опции и очевидно историята на Ковач в Байерн, както и приятелството му с Салихамиджидж са натежали.

Определено съм съгласен с това. Доста се издразних на ръководството точно заради тези отчаяни опити да накарат Юп да остане. Колкото и голям треньор и човек да е, недопустимо е ръководството на гранд като Байерн да се държи като удавник за сламка за 1 човек и да възлага всички надежди на него. Точно затова и бях написал преди време, че опитите за задържане на Юп не са добре в дългосрочен план за клуба и точно така се и случи - сега нито Юп ще остане, нито успяхме да се уредим с по-добър треньор. Така от двата стола паднахме на земята.

П.П. Забравих да добавя още нещо в горния си пост - един допълнителен плюс за самия Ковач е, че в Байерн ще разполага с доста повече ресурс, отколкото досега, така че ако има някакви големи планове и идеи, които до момента не е имал възможността да осъществи поради липса на ресурси, сега ще има тази възможност. То всъщност на това се и надяваме всички.
3

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер
Аз смятам, че е разбираемо доста хора да са разочаровани - на пръв поглед Ковач изглежда като ниска категория треньор, защото няма кой знае какви успехи. Но успехите не са равни само на титли, а Ковач според мен си има много прилична визитка. Класира Хървятия на Мондиал 2014 (макар и да отпаднаха в групите), а работата му в Айнтрахт е изключителна според мен - пое ги когато бяха в зоната на изпадащите, класира ги на финал за Купата, а тази година се борят Европа и са на полуфиналите за Купата отново - с оглед факта, че за времето откакто е във Франкфурт са взели футболисти общо за 20-на милиона е доказьателство спроед мен за качествата на Ковач (именно той е в основата на успехите им).

Да, някой ще каже, че за техните стандарти е окей, но Байерн е друга бира - но Ковач в Байерн няма да играе както в Айнтрахт, мисля че това трябва да е ясно на всички. Другото което е, Байерн определено върви по пътя на залагане на работа с млади футболисти (от Кампуса) и привличането на вундеркиндове овреме и развиването им до топ-футболисти. Работа, за която Ковач изглежда доста добър вариант.

Друго много важно нещо според мен (и плюс на Ковач и минус за човек като Тухел примерно), е че Нико е напълно наясно с ръководните фактори в отбора и познава духа на Байерн като цяло. Аз лично се радвам, че хора като Салихамиджич и Ковач се заемат с работата по смяната на поколенията по върховете на Байерн. Нико специално не беше някакъв ключов футболист за Байерн, но беше модел за професионалист. И според мен работата му в Айнтрахт показва, че е наясно с нещата, а не е там случайно (много хора едно време обясняваха как Гуардиола/Меси не били топ, защото не се били доказали в други по-малки отбори - ето, Ковач постигна невероятни неща с тим като Айнтрахт).

Фактът, че не се смята за толкова голям капацитет в треньорството може и да е в плюс за Байерн - едно време доста си мислех какво ли щеше да стане ако Ули не се беше хванал на въдицата на Клинсман, а беше взел Клоп още тогава от Майнц (и Ули, и Клоп неведнъж са казвали, че той е бил вторият избор след Клинсман) - ситуацията е доста сравнима с Нико сега в Айнтрахт.

Иначе доста хора като цяло искат Байерн да играе директен футбол, без чак толкова сериозно владеене на топката, много бързо изнасяне, светкавични атаки и солидна игра в защита - е, Ковач играе точно така (за разлика от Тухел, който играе точно обратното?). А и при положение, че публичната "тайна" е, че Байерн ще спечели БЛ и с Вили Вуцов, то след като Гуардиола отпадна 3 пъти поред на полуфинал и това беше провал, нека видим какво ще направи човек, който е тясно свързан с Байерн с нови виждания (нещо, от което Байерн има крещяща нужда). Аз по-скоро се чудя дали завръщането на Ули не сложи прът в тези колела, но времето ще покаже кой крив, кой прав, но пък може би сега с Ковач няма да четем под път и над път как сезонът за Байерн е провал, ако не вземат ШЛ... :)
0

• Легенда
E, много ясно, че няма да четем такива неща. С Ковач ще е голям успех и до полуфиналите да стигнем.
0

Потребителят е неактивен   moonweaver 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 28-February 11
  • живущ вСофия
  • любим играч:Томас Мюлер
Забравих нещо, за което и Zzzzz спомена преди няколко дни - очевидно Байерн сменя политиката новият треньор да има пълна свобода да си избере екипа (по отношение на кондиционни треньори, лекари и т.н.) и сега Ковач ще доведе само брат си като помощник. Най-вероятно Герланд ще си се върне в Капмуса, а вярвам ръководството ще се опита да остави Херман също като асистент на Ковач, за да му помогне (и на играчите) с прехода от Юп към бъдещето.

Сами можете да си отогворите на въпроса дали треньори като Тухел, Почетино или други подобни (включая бившите ни Пеп и Карло) биха се навили на подобна ситуация. Докато Ковач очевидно има същата визия за Байерн и вече това ще задава тонът за бъдещи назначения (треньорът да си знае мястото и да не се сменя целият треньорски/лекарски състав с назначаването на нов треньор и всичко отначало).

Миминизирането на подобни назначения/уволнения, плюс ясно заявеното изискване треньорът да е немскоговорящ, мисля правят Ковач един от най-добрите (постижими към момента) варианти. Също така не смятам, че е редно само заради това кой е треньорът да се се смята, че Байерн ще загуби статута си в Европа - напротив, вярвам че ръководството има много по-вътрешна информация и е анализирало в много по-задълбочена степен футболните и личностни качества на Ковач и хубаво са опекли акъла, преди да го потърсят. Да видим, аз лично след ден размисъл не съм чак толкова разочарован, колкото повечето тук. :)

Мнението беше редактирано от moonweaver: 14 April 2018 - 17:08

0

Потребителят е неактивен   Conan 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 27-April 17
  • любим играч:Матеус , Бреме , Мюлер
Добре де - какво означава добро представяне с Хърватия . Спечелен бараж с Исландия ( която 3 пъти по-малка по население от Загреб ) , не можа да излезе от групите в Бразилия и почти опропасти класирането за Евро 2016 , преди да го уволнят ( Хърватска се класира защото Норвегия не успя да победи Азерите като домакин ) . Не мисля че е необходимо да изброявам с какви играчи разполагаше .
За работата му във Франфурт не могат да се дават оценки . Един слаб сезон и един добър (до момента). Иначе казано - като цяло негативен престой начело на Хърватска където разполагаше с много добри играчи и позитивен втори сезон с Айтрахт с лимитирани като качества играчи . Допълнителна трудност за него ще е , че предпочита схема с 3-а в защита , а това в Байерн няма как да се случи .
0

Потребителят е неактивен   Datty 

• Ултрафен
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 12-October 10
Ами реших да гледам Анйтрахт с/у Байер - бяха тотално надиграни и за целия мач създадоха 1-2 положения. Даже не видях здрава защита, Леверкузен можеха да бият с много повече от 4-1. Сега ясно, че разполага с ограничен потенциал, предвид, че Кевин-Принс Боатенг, където от Лас Палмас(предпоследния в Испания) го разкараха, трябваше да играе централен нападател, но просто стилът му е много неподходящ за това, който се налага в Байерн успешно от почти десетилетие. Все едно се назначава много по-невълнуваща версия на Симеоне и Мауриньо, а мисля, че стигнахме до извода, че тези треньори не са за Байерн.

В крайна сметка станалото станало, щом задължително трябва да е deutschsprachig, изборът беше много ограничен. Пожелавам му успех.
0

Потребителят е неактивен   Боби 

• Роланд Дисчейн
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 22-November 10
  • живущ вПловдив
  • любим играч:Кингсли Коман
Помня онзи четвъртфинал с Реал през 2002-ра.Първият мач в Мюнхен,когато Ефе изтърва дузпа при 1 за курволята с гол на Н'джитап.Джереми.
Роби Ковач изигра мнооого силен мач.Брацо влезе резерва.Нико Ковач влезе резерва.
Не съм си и помислял,че един ден едната резерва ще върши работата,която Ули тогава вършеше , а другата на Отмар,че и брат му ще помага http://bayern-bulgaria.net/forum//public/style_emoticons/default/laughing.gif
3

• Легенда
Така е, животът е интересно нещо. :)
0

Потребителят е неактивен   Götze19 

• Баварец
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 30-October 13
  • живущ вЛуковит
  • любим играч:Mario Götze
https://www.sportal....php?news=422358

На този ден преди 5 години, коментарите оставям на вас..
0

Потребителят е неактивен   Stu4ko 

• Напреднал
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 13-October 10
  • любим играч:Оливер Кан, Филип Лам
Коментарът ми ще бъде кратък - опитваме се да направим Бундеслигата интересна, вместо да гоним непосилните според ръководството ни като финанси клубове. За мен с това назначение се връщаме десет години назад. Надявам се някак си да вземем ШЛ този сезон, тогава ще е много лесно да гледаме постната продукция която следва.
1

• Легенда

Преглед на мнениеGötze19, на 16 April 2018 - 22:31, каза:

https://www.sportal....php?news=422358

На този ден преди 5 години, коментарите оставям на вас..

Ха! Гифчетата в подписа ми са точно от тоя мач. :)
1

Споделете тази тема чрез:

• (171 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема