От 1900 до 1932 г. – Успехи от самото начало

Историята на Байерн започва с берлинчанина Франц Джон. 17 имена влизат в списъка на меморандума на Асоциацията, който се сключва през февруари 1900 година в ресторант „Gisela“ в центъра на Мюнхен. Това били първите играчи на Байерн.

За да решат проблемите с пространството и икономическите трудности Байерн се обединява с Мюнхенски Спортен Клуб на 01.01.1906, но запазва независимостта си. Единственото условие било да се носят екипите на МСК с червени гащи и бели тениски. До ден днешен този отбор е известен с прозвището „червените гащета“

Oще през 1907 г. Байерн се установяват в новия си спортен дом на Леополдщрасе и възстановяването започнало. За встъпването в новата централа организирали мач с местния конкурент ФК Вакер. Байерн побеждава с 8-1

Първи национал само след 10 години съществуване

Първият национал на „баварците“ се казвал Макс „Габерл“ Габлонски. Той влиза в игра за първи път за Маншафта на 16.05.1910 в мач срещу Белгия.

После всичко се развивало по-бързо. През 1920 година Байерн вече имал 700 члена и бил това, което е днес – най-големия отбор в Мюнхен. През 1926 година Байерн печелят титлата на Южното немско първенство. През 1932 г. тимът спечелва за първи път националната тила срещу Нюрнберг с 2-0. Много от феновете отиват до мача на поход с колела. Голмайсторите били Рор и Крумм, звездите се казвали Хайдкамп и Брайндл. Треньор, масажист, организатор и мениджър в едно бил Рихард „Малкият“ Домби.

Източник: fcb-erlebniswelt.de

Comments

comments