Пуснаха Ули Хьонес на свобода

Бившият президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес бе освободен от затвора, след като излежа половината от 3,5 годишната си присъда за укриване на данъци, обяви баварският Министър на правосъдието в понеделник.
Бившият играч на Байерн, който изпълняваше ролята на спортен директор преди да стане президент на отбора през 2009 г., беше обвинен през март 2014 г. за укриване на 28,5 милиона евро (31.14 милиона Долара) данъци. Световният шампион от 1974 г. освободи поста си на директор на Байерн и влезе в затвора през юни 2014 г. От началото на 2015 г. му бе позволен по-лек режим и той можеше да работи през деня в школата на германския гранд, а вечерите трябваше да прекарва в затвора. Засега не се знае дали ще се завърне в Байерн, за да заеме ръководен пост в отбора.  Първоначално Хьонес беше обвинен в укриване на 3,5 милиона евро под формата на такси от инвестирането на акции за милиони евро швейцарска банка. Но след започването на делото, легендарният нападател, обичан от всички фенове на отбора шокира всички в съда, след като си призна, че всъщност е укрил 5 пъти повече от гореспоменатата сума – или 18,5 милиона евро. В последствие цифрата беше увеличена на 28,5 млн. евро, която беше потвърдена и от защитата на Хьонес.

Въпреки неговото отсъствие, отборът на Байерн Мюнхен не допусна спад във формата си и в момента преследват своята четвърта поредна титла в Бундеслигата. Също така те достигнаха полуфиналите в Шампионската лига 2 поредни години – 2014 и 2015, а в момента са и основен фаворит за тазгодишното издание на най-комерсиалния европейски турнир.

Източник: eurosport.com

Comments

comments