Преди „Байерн“ (Мюнхен) – „Вердер“ (Бремен)

Байерн (Мюнхен) се завръща на Алианц Арена за два ключови сблъсъка в следващите пет дни, които могат да бъдат решаващи за настоящия сезон. След шокиращата загуба в последния домакински мач срещу Майнц отборът е решен да се реваншира в дербито с Вердер (Бремен).

Последните визити на зелено-белите в Мюнхен не са много успешни, но има много исторически прецеденти, в които те печелят големи мачове в Бавария.

Голове, голове, голове

Предвид факта, че на Алианц Арена ще излязат двама от тримата голмайстори на Бундеслигата, можем да очакваме зрелищен мач тази вечер. Със своите 23 гола за този сезон Робърт Левандовски преследва вечния рекорд на Герд Мюлер от 40 попадения за една кампания, докато Томас Мюлер не изостава много със своите 17 гола, което е негов персонален рекорд. За нещастие голмайсторът на лигата за 2016 г. ще отсъства. Клаудио Пизаро е отбелязал 9 попадения от началото на годината, но завръщането му срещу бившия отбор е невъзможно поради контузия.

Големи резултати

FBL-GER-BUNDESLIGA-WERDER-BREMEN-BAYERN-MUENCHEN

Друг индикатор, че феновете на Алианц Арена и тези пред телевизионния екран могат да очакват резултатен мач, са последните срещи между двата отбора. Въпреки, че първият мач между тях завърши с 1:0 в полза на Байерн, Вердер нямат същия късмет при последните си визити в Бавария. Последните три резултата на Алианц Арена са разгромяващи – 6:0, 5:2 и 6:1, а преди три сезона Байерн отбеляза седем безответни гола на Везерщадион.

Ще успеят ли бременци да прекъснат серията от седем и половина години без победа над баварците?

Прилики с последната победа на Вердер

Последната победа на Вердер над Байерн беше през септември 2008 г., когато те изненадващо спечелиха с 5:2 насред Мюнхен. Този резултат беше неочакван не само заради страхотната мощ на баварците пред собствена публика, а и защото Вердер играха без някои свои ключови играчи.

Може би е благословия под прикритие фактът, че Клеменс Фритц, Златко Юнузович, Клаудио Пизаро и Фин Бартелс ще пропуснат предстоящата среща…

Шампионска победа в Мюнхен

Bayern Werder 1-3

Въпреки, че мачът се проведе на бившия стадион на Байерн Олимпиащадион, през 2004 г. Вердер постигна една от най-известните победи в историята си. В 32-ри кръг на Бундеслигата отборът от Северна Германия спечели титлата след победа с 3:1 в дома на Байерн. Вердер спечели също и местния дубъл през същия сезон. Това ги прави един от четирите отбора, които успяват да изместят Байерн от шампионската позиция след 1999 г.

С мисъл за Европа

Байерн са редовен участник в Европейските клубни турнири, а следващата сряда (16.03.) им предстои ключов двубой срещу италианския шампион Ювентус. „Тази седмица мисля само за Вердер, не и за Ювентус.“ –  обяви треньорът на баварците Пеп Гуардиола. – „За трите години, прекарани в Германия, се научих, че понятие като „лесен мач“ няма. Вердер са може би в най-добрата си форма през този сезон.“

Източник: bundesliga.com

Comments

comments