Баварска лудост! Байерн на четвъртфинал след 4:2 с продължения

Миа сан Шампионска лига! Футболна лудост в Мюнхен. Баварците лежаха повалени. Но се вдигнаха и с победа 4:2 с продължения над Ювентус са на четвъртфинал в Шампионската лига (2:2 в първия мач).

Големият удар нанесе един от любимците на Пеп Гуардиола в 108-ата минута. Испанската суперрезерва Тиаго прати Байерн напред с попадението си само 7 минути след като се появи на терена. A капака сложи не кой да е, а преотстъпеният от Юве Кингсли Коман в 110-ата минута.

Двоен победен удар!

Пеп Гуардиола спечели най-голямата си футболна битка досега (12 жълти картона!). Мечтата за требъл остава жива! Досега в кариерата на каталунеца с Барселона и Байерн той винаги е класирал отборите си ПОНЕ на полуфинал в Шампионската лига… Сега отново е на прав път.

Но вечерта костваше и много нерви. Мюнхенска футболна лудост след начало като от филм на ужасите! Алаба не стигна до топката след дълъг пас на Кедира, Лихтщайнер я прати в средата и там Пол Погба направи 0:1 от 16 метра на празна врата. Мануел Нойер бе тръгнал напред. „Нойер трябва да си пази вратата“, каза Оливер Кан пред ZDF. След като поведе, Юве се изтегли назад и нареди защита от петима души.

Байерн се изнерви. Шампионът на Германия се мъчеше като ранен боксьор. В 22-ата минута резултатът за малко не стана 0:2. Нойер изчисти топката в краката на Кедира. За късмет на баварците той не стреля сам, а подаде на Мората. Съдията свири засада – неправилно отсъждане!

Следващият удар дойде малко по-късно. Отново Алаба бе замесен. Австриецът загуби топката пред противниковото наказателно поле. Мората направи сензационен солов рейд през половината терен, след това подаде на Куадрадо. Той излъга Лам и вкара за 0:2.

Байерн показа признаци на живот едва малко преди почивката. Но Мюлер изпуска срещу вратаря на Юве Буфон в 42-ата минута. От другата страна Нойер спаси положение на Куадрадо 2 минути по-късно.

Баварците се върнаха късно, но все пак се върхана. Първо Левандовски вкара с глава след центиране на Коста за 1:2 (72-ата мин). С първия си удар във вратата той вкара осмия си гол в Шампионската лига. Байерн най-накрая се върна в мача! Ювентус бе подпожен на убийствен натиск. Малко преди края Мюлер оформи заветното 2:2. Арената в Мюнхен танцува!

Продължения! За първи път от „домакинския финал“ в ШЛ през 2012 г. Но този път не се стигна до дузпи. Защото резервите Тиаго и Коман нанесоха двойния си удар и решиха всичко.

Източник: „Билд“

Comments

comments