Рибери се завърна!

Още при първото си появяване с екипа на Байерн Мюнхен, Франк Рибери впечатли феновете на отбора. Той направи своя дебют с баварците през Август 2007-ма година в победата с 3:0 срещу Ханза Рощок. 3,143 дни по-късно той взе участие в мач номер 200 в Бундеслигата с червената фланелка, влизайки като резерва при победата като гост срещу отбора на Кьолн с 1:0. Дали той има любими спомени, свързани с отбора?

„Имало е много красиви моменти,“ – сподели крилото на Байерн в интервю с fcbayern.de, но халфът отказа да сподели конкретни такива. Но кой може да го вини, предвид впечатляващите постижения, които е постигнал с отбора от Мюнхен ? В 200 мача, французинът е отбелязал 69 гола и е записал 76 асистенции! Но за „Крал Франк“ едно е сигурно: Винаги е щастлив, когато е на терена с отбора.

‘Тренирай усърдно и интензивно’

Рибери продължава да се наслаждава на всяка минута игрово време. След като се възстанови от контузията, която претърпя през декември, той се завърна в победния мач срещу Дармщад на 20-ти февруари, завършил 3:1 в полза на Байерн. Веднага след като влезе в игра, той вдъхнови своите съотборници и взе участие във втория и третия гол на баварците, дело съответно на Мюлер и Левандовски. „Чувствам се добре,“ коментира французинът, който бързо си връща изгубената форма. „Ритъмът е въпрос на тренировки. Искам да тренирам усърдно и интензивно – всеки ден!“

Трилърът от Шампионската Лига срещу Ювентус го мотивира още повече. „Чувството беше страхотно. То се отрази и от психологична гледна точна. Бяхме уверени в успеха до самия край на двубоя и феновете ни даваха енергия,“ заяви любимецът на публиката. „Този мач показа, че във футбола всичко е възможно.“ Особено когато Рибери е на терена!

 

Източник: fcbayern.de

Comments

comments