Дъглас: „Гуардиола е гений, има специална дарба.“

Треньорът на Байерн Пеп Гуардиола има основен принос в утвърждаването на Дъглас Коста в националния отбор на Бразилия – това призна самият играч в интервю за Sport1. Дъглас обсипа с похвали каталунския специалист, отбелязвайки, че той притежава специална дарба.

„В бразилския национален отбор се канят играчи, които играят впечатляващо в клубните си отбори. Аз успях заради добрата си работа с Пеп Гуардиола в Байерн“, каза Коста от Тересополис, където се подготвя със „селесао“. В петък Бразилия с Дъглас се изправя срещу Уругвай в Ресифе, а няколко дни по-късно излиза срещу Парагвай в Асунсион.

„Пеп ми помогна много да се развия тактически“, добавя Дъглас, който преди да премине в Байерн през юни бе само маргинална фигура в националния тим. Силните му изяви за Байерн обаче му помогнаха да пробие в състава. Основен принос за това имал Гуардиола.

„Лесно е да се говори за него, защото той е гений“, категоричен е бразилецът. „Когато тимът има нужда, той прави някаква промяна и тя проработва. Това е дарба, която той притежава.“

На въпрос как вижда бъдещето си в Байерн, когато Пеп напусне, Дъглас отговори: „Той още не си е тръгнал, така че не мисля за това.“

Източник: Sport1.de

 

Comments

comments