В събота, братята Ковач ще загърбят приятелствата за 90 минути

Нико и Робърт Ковач са добре познати на Алианц Арена. Братята редовно присъстват на стадиона на Байерн, за да гледат техните мачове. В събота тази позната гледка ще се промени, защото бившите играчи на баварците са начело на Айнтрахт Франкфурт, който ще гостува в Мюнхен от 16:30 ч.

„Винаги сме имали за цел един ден да бъдем треньори на отбор от Бундеслигата“, казва Робърт Ковач в ексклузивно интервю за Bayern Magazin. Братята ръководеха хърватския национален отбор до септември 2015 г., но сега мислят само за Айнтрахт!

„С Нико останахме изненадани, че всичко се разви толкова бързо. Нямам търпение да се завърна на добре познатия ни стадион“.

Нико Ковач игра за Сот 2001 до 2003 г., а Робърт Ковач – от 2001 до 2005 г. Днес, те са първите братя, които са треньори на отбор от Бундеслигата от 15 години насам.

„С Роби решаваме много въпроси заедно. Две глави мислят по-добре от една, четири очи виждат по-добре от две“, обясни Нико ковач. Въпреки това, едно нещо е сигурно за него: „Аз говоря на отбора. И само един от нас може да дава инструкции по време на мач.“

Според 44-годишния бивш играч на баварцитеАйнтрахт имат пред себе си една „много, много, много трудна задача“. Братята Ковач не вярват, че Байерн ще бъдат разсеяни от предстоящия четвъртфинал с Бенфика в Шампионска лига в средата на седмицата: „Няма начин! Играчите на Байерн са големи професионалисти и като играеш за този отбор само успехът е от значение“.

Те изпитаха това лично, докато бяха част от немския шампион. „С Байерн спечелих повече трофеи от където и да било“, спомня си Робърт, който печели дубъл през 2004 и 2005 г., както и Световното клубно първенство през 2001 г. „Поради тази причина Мюнхен е много специална част от кариерата ми“. Той все още поддържа контакт с много хора от Забернер Щрасе: „Все още се чуваме с Раймонд Ауман и много други хора. Понякога звъня и на Анди Юнг“.
Въпреки това, в събота, старите приятелства ще бъдат загърбени за 90 минути.

Източник: fcbayern.de

Comments

comments