Рибери иска да тренира юношите на „Байерн“ след като окачи бутонките

Крилото на Байерн Мюнхен – Франк Рибери изяви желание да застане начело на някоя от юношеските формации на отбора след като прекрати кариерата си.

На прес-конференция в Мюнхен в четвъртък, 32-годишният футболист каза, че желанието му е да продължи договора си с баварците, който в момента е до 2017 г., след което да поеме младоците на отбора.

Рибери и Байерн са като едно сърце“, каза той. „Ще бъде супер, ако мога да поема някой от юношеските отбори след края на кариерата ми – ще видим“.

Той подчерта, че парите нямат значение за него: „Парите не са важни за мен. Тук съм от девет години, в които спечелих много с Байерн. Имал съм и много забавни моменти“.

На сметката си Рибери има спечелени пет титли на Германия и една Шампионска лига, след като се присъедини към отбора през 2007 г. от Олимпик Марсилия.

През настоящия сезон Франк не играе редовно поради контузии, но се завърна след зимната пауза. Той е доволен, че е загърбил тежките месеци.

„Бях различен човек“, казва той. „Не бях пречупен, но бях наистина тъжен. Най-важното нещо за мен в момента е да се върна на терена с топка в крака и да се наслаждавам“.

Източник: espnfc.com

Comments

comments