Гьоце с катастрофална статистика

Представянето на Марио Гьотце срещу Щутгарт е било катастрофално по отношение на спечелените единоборства, показва статистиката. Националът е спечелил само едно от 17-те си единоборства (5,88%) при победата 3:1 на „Мерцедес Бенц Арена“. Никой друг играч на Байерн няма толкова слабо представяне с изключение на Мануел Нойер, но този компонент не влиза в оценката на играта на вратарите.  Дори Артуро Видал, който беше сменен в средата на първото полувреме именно защото влизаше твърде късно в единоборствата и всеки момент можеше да бъде изгонен, е много по-напред по този показател с 33% спечелени единоборства. Тиаго, който смени Гьотце и бе на терена само 21 минути, спечели 4 от 8-те си единоборства.

Самият Гьотце бе изненадан от лошата си статистика: „Наистина ли? Единоборствата са елемент от играта, който е много трудно да бъде оценен статистически. Аз се чувствах много добре“, реагира защитникът. Едва ли обаче Пеп Гуардиола е на това мнение и най-вероятно срещу Бенфика в сряда той отново ще е резерва.

Лошото представяне на Гьотце се отрази и на цялостната статистика на отбора. Байерн е спечелил 42,4% от единоборствата си, което го прави най-слабо представилият се отбор по този показател в кръга след Леверкузен (41,8%).

Comments

comments