„Байерн“ с 11-ти пореден мач без загуба от „Шалке 04“

Отборът на Байерн Мюнхен не срещна особени проблеми при домакинството си на Шалке 04 в мач от 30-ия кръг на Бундеслигата. Домакините успяха да спечелят двубоя с 3:0 и хванаха с една ръка титлата на Германия. Баварците имат вече актив от 78 точки и са с 10 точки пред втория – Борусия Дортмунд, който утре ще приеме Хамбургер на Сигнал Идуна Парк.

През първото полувреме феновете на Алианц Арена станаха свидетели на много малко шансове пред вратата на Шалке, които се отбраняваха с всички сили. Домакините настъпиха газта през второто полувреме и успяха да стигнат до попадение. Робърт Левандовски пое топката на гърди и с прецизен удар откри резултата след 54 минути игра. Полякът добави още едно попадение само 11 минути по-късно. Резултатът стана класически в 73-та минута, когато Артуро Видал се възползва от подаване на влезлия като смяна Франк Рибери и оформи крайния резултат.

Това беше 25-та победа на баварците за този сезон. Следващата седмица те ще се изправят срещу Вердер Бремен в полуфинал за Купата на Германия, а в събота – срещу Херта Берлин.

Играч на мача

Левандовски напълно заслужава тази награда след страхотното си представяне, което беше гарнирано с две попадения. Движението му с и без топка беше страхотно през целия двубой. Робърт не остави нито за миг защитата на Шалке да се отпусне и да разиграва спокойно.

FCB_S04_12_GET_160416.variant846x476

Статистика

  • Байерн са най-резултатният отбор през втория полусезон (с 47 попадения).
  • Клаас Ян Хунтелаар държи рекордът за най-много попадения, отбелязани от чужденец в Лигата (29), но Левандовски вече има 27 и е на два гола от рекорда (с оставащи 4 мача).
  • Това беше десетата поредна победа за баварците след мач в Шампионска Лига.

Bundesliga_Bayern_Schake_3_0

Comments

comments