Пет извода от мача с „Шалке”

1. Трудна за гледане първа част

5 izvoda 2

Нищо! Нищо не видяхме! Имаше един, може би два полу-интригуващи момента през първите 45 минути. Дефанзивната линия на Шалке беше солидна и правеше минимални грешки, което доведе до много малко възможности за Байерн. Комплименти за Шалке, че успяха да изпълнят игровия си план почти перфектно през първата част. Те поставиха пет човека в защита и изчакваха шансове за контра-атака. Това е нещо, което много са опитвали, но малко са успявали срещу баварците.

2. Никой не впечатли в атака през първото полувреме

5 izvoda 5

Едниственият играч на терена, който имаше относително добра игра беше Меди Бенатия. ДА…Меди Бенатия – човек, който не се представя много добре за Байерн през последните месеци. Да се надяваме, че този мач е атестат, че предстоят само хубави неща от негова страна. Слабата офанзивна игра се промени през второто полувреме, а първото попадение отвори играта и Шалке започна да оставя повече празни пространства за атакуващите ни играчи. Гостите се нуждаеха повече от точките в мача и след като допуснаха гол, не им остана друг избор освен да атакуват по-агресивно.

3. Защитата при контраатаки беше солидна

5 izvoda 3

Байерн се прави страхотно при контраатаките на противника и не оставиха много чисти шансове за Шалке. Скоростта на Алаба помогна много за това. Артуро Видал също се включваше много успешно в дефанзивен план. Неговата работоспособност го кара да е постоянно около топката независимо дали тя е притежание на офанзивната или дефанзивната линия на отбора.

4. Робeрт Левандовски!!!

5 izvoda 4

Левандовски ни напомня много на Рой Макаай, понеже дори и да е невидим през целия мач избухва с един или два гола от нищото. Първото му попадение в мача беше много класно след подаване от Видал, а втория гол с глава осигури спокойствието на Байерн в мача. Това бяха и първите му попадения от четири мача насам. Връщането на головия му нюх ще е ключово за битката срещу Атлетико Мадрид.

5. Добър мач за ротация на отбора

5 izvoda 1

Кингсли Коман, Марио Гьотце и Меди Бенатия започнаха двубоя, като първите двама изиграха пълни 90 минути за първи път от доста време насам. Коман пропусна няколко мача поради мускулна контузия, а всички знаем за ситуацията около Гьотце. Да видим Бенатия да изиграва мач без да се контузи беше страхотно. Себастиан Роде влезе като смяна в 78-та минута, като замени страхотния Артуро Видал. По този начин, Томас Мюлер и Тиаго получиха заслужена почивка. Свежите играчи ще са голям фактор в предстоящия полуфинал с Атлетико след две седмици. Като цяло, Байерн изигра добър мач.

Източник: bavarianfootballworks.com

Comments

comments