„Байерн“ докосва титлата след победа в Берлин

Отборът на Байерн Мюнхен се доближи на победа разстояние от четвърта поредна титла в Бундеслигата, след като надви трудно отбора на Херта Берлин с 2:0 в мач от 31-вия кръг в първенството. Така тимът на Пеп Гуардиола събра 81 точки, 7 пред втория Борусия Дортмунд.

Домакините изиграха много силно първо полувреме, като играта много често се водеше в половината на баварците.

Байерн обаче се съвзе през второто полувреме и след голове на Артуро Видал в 48-ата и Дъглас Коща в 79-ата спечели мача.

Пеп отново се възползва от услугите на младия Йосуа Кимих и днес му даде роля на краен бранител – в началото вляво, а след това вдясно. Роберт Левандовски и Томас Мюлер играеха като централни нападатели, а на Филим Лаам, Дейвид Алаба, Хави Мартинез, Чаби Алонсо, Хуан Бернат и Франк Рибери им бе дадена почивка преди мача срещу Атлетико Мадрид в сряда. Това даде шанс на резервите Меди Бенатия, Сердар Тасчъ и Рафиня.

През първото полувреме Байерн беше далеч от познатият си стил на игра и трябваше да се защитава с всички сили. Херта игра смело и на няколко пъти бе близо до откриване на резултата, но добрата игра на Сердар Тасчъ и защитниците около него предотвратиха попадение във вратата на Мануел Нойер. В 20-тата минута Тиаго Алкантара имаше шанс да открие резултата в полза на баварския гранд, но не съумя да прехвърли бившия вратар на мюнхенци Томас Крафт.

В началото на второто полувреме гостите нанесоха своя първи удар. Мощен удар на Артуро Видал се отклони в крака на Себастиан Лангкамп и топката влезе във вратата на домакините.

Този гол бе удар по самочувствието на Херта и те чувствително свалиха темпото си на игра. Байерн също не игра на максимални обороти, но владееше ситуацията и се опитваше да стигне до втори решаващ гол. Нямаше много чисти положения, но в 72-рата минута Томас Крафт трябваше да се намесва решително, след като Роберт Левандовски премина покрай защитата на домакините и след щастлив рикошет стигна до опасен удар.

В 79-ата минута гостите решиха мача с втори гол. Дъглас Коща получи отдясно, спря си добре и изстреля феноменален снаряд от около двадесет и пет метра, за да прати топката в горния ляв ъгъл.

Независимо от загубата, берлинчани ще посрещнат следващия кръг на четвърта позиция, която гарантира квалификации в Шампионската лига.

Bundesliga_Hertha_Bayern_0_2

Comments

comments