„Херта” – добра поличба за „Байерн”

Мачовете с Херта Берлин винаги са били добра поличба за отбора на Байерн Мюнхен в последните няколко години. През сезон 2013-2014 баварците спечелиха титлата в 27-мия кръг след победа с 3:1 точно над Херта, което е рекорд в Бундеслигата. Никой отбор не е печелил Сребърната салатиера толкова рано! Четири години по-рано, през сезон 2009-2010 мюнхенци спечелиха Бундеслигата отново след победа над столичани с 3:1 в последния кръг. А миналата година играчите на Гуардиола спечелиха първенството без дори да докоснат топка: те бяха недостижими на върха ден след победата си с 1:0 – познахте, отново срещу Херта! На другия ден основният конкурент на Байерн – отборът на Волфсбург загуби своя мач, осигурявайки трета поредна титла в Бундеслигата. fcbayern.de събра някои интересни факти относно предстоящия мач.

Рекорди

Германският рекордьор по титли ще се изправи срещу отбора на Херта, стимулиран от рекордния брой победи на Олимпийския стадион в Берлин – мюнхенци са загубили само веднъж в последните 24 мача, изиграни в столицата на Германия. Те са спечелили 18 от тях, а в 5 са завършили наравно. Последното поражение е от февруари 2009-та – загуба с 1:2. Червените са спечелили последните си 9 мача с берлинчани и са запазили суха мрежа в последните 3 случая, без да допуснат гол в 336 минути.

Мачове между двата отбора

Футболистите на Пеп Гуардиола са премерили сили със „Старата дама“ 61 пъти и са с предимство: 36 победи, 9 поражения и 16 ремита. Баварците са отбелязали 144 гола и са допуснали 68. Те имат положителен баланс дори като гост – 11 победи, 7 поражения и 12 ремита, при голова разлика 57:40.

Херта – добър домакин

Домакините могат да разчитат на домашното предимство. Херта нямат загуба на „Олимпиащадион“ в последните си 10 двубоя, печелейки 6. Последното поражение е от отбора на Борусия Мьонхенгладбах – с 1:4. Момчетата на Пал Дардай са четвъртият най-добър отбор като домакин, печелейки 32 от възможни 45 точки.

Реферът

Марко Фриц ще бъде главният съдия в мача между двата тима. 39 годишният банкер от Корб ще ръководи мач на баварците за втори път през сезона. Първият път бе дербито с Борусия Дортмунд, завършило 5:1 в полза на Байерн Мюнхен. Негови асистенти ще бъдат Доминик Шаал и Марсел Пилгрим. Четвърти съдия ще бъде Патрик Итрих.

 

Източник: fcbayern.de

Comments

comments