ОФИЦИАЛНО: Хумелс в „Байерн“ за 5 години

Две седмици след като отборите на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд се разбраха за трансфера на Матс Хумелс, защитникът официално премина в редиците на баварския гранд. В понеделник той премина медицинските тестове и подписа 5 годишен договор с баварците.

„За нас е удоволствие да приветстваме Матс обратно в Байерн. С този трансфер ние не само подсилваме отбора с класен централен защитник, но и с играч, който е бил в нашата школа. Като за начало му пожелаваме успех на Европейското първенство“, коментира изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге.

„Много съм развълнуван“

Хумелс се присъединява към младшия отбор на Байерн през далечната 1995-та, когато е бил само на 6 години. Той е преминал през всички юношески формации на колоса от Мюнхен, като през 2005-та е повикан във втория отбор на баварците, под ръководството на сегашният асистент-треньор Херман Герланд. Там той прекарва 2 години, а през сезон 2007-08 прави дебюта си за първия отбор на червените. Изигравайки само един мач за отбора, той напуска в посока Борусия Дортмунд още през зимния трансферен прозорец на същия сезон.

„Разбира се, че напускането ми на Борусия бе трудно за мен. Определено обаче съм много развълнуван от трансфера ми в Байерн и очаквам с нетърпение бъдещето“, каза той пред официалния сайт на клуба.

 

Източник: fcbayern.de

 

Comments

comments